Logo

Αστυνομική βία: ΜΑΤατζής κλωτσά διαδηλωτή πεσμένο στο έδαφος - Δικηγόρος καταγγέλλει ξυλοδαρμό [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένα ντοκουμέντο απρόκλητης αστυνομικής βίας και η επώνυμη καταγγελία ενός δικηγόρου για ξυλοδαρμό του από αστυνομικό των ΜΑΤ καταδεικνύουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής σήμερα Τρίτη στη συγκέντρωση   κατά της υποχρεωτικότητας λήψης DNA που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ένα βίντεο καταγράφει άνδρες των ΜΑΤ να χτυπούν άγρια διαδηλωτή, ο οποίος είναι ήδη πεσμένος και ακινητοποιημένος στο έδαφος, 

Η ιστοσελίδα ieidiseis, ειδικότερα, δημοσιοποίησε βίντεο που δείχνει τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κυνηγούν διαδηλωτές και να τους χτυπούν, ενώ φαίνεται καθαρά ένας αστυνομικός, ο οποίος κλωτσά έναν νεαρό, που  είναι πεσμένος στο έδαφος και ακινητοποιημένος.Αντίστοιχο βίντεο κυκλοφόρησε και από χρήστες του Twitter.

Όπως αναφέρει το efsyn.gr,  ήταν  τέτοια η μανία των δυνάμεων καταστολής που μία γυναίκα βρέθηκε πεσμένη στον δρόμο με εξάρθρωση στον ώμο.

Έξι συλλήψεις

Σε νεότερη ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία αναφέρει ότι  οι έξι προσαγωγές από τα γεγονότα στα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και παράβασης του Νόμου περί όπλων και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Το μεσημέρι, η ένταση από τα Εξάρχεια μεταφέρθηκε έξω από την ΑΣΟΕΕ, όπου, σύμφωνα με την αστυνομία, ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων έβαλε φωτιά σε κάδους και έστησε οδοφράγματα.

Η Τροχαία έκλεισε την Πατησίων από την οδό Κοδριγκτώνος έως τη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα για λίγη ώρα.

Καταγγελία δικηγόρου για ξυλοδαρμό από ΜΑΤατζή

Μετά τα βίντεο - ντοκουμέντο αστυνομικής βιαιότητας  έγινε γνωστή η καταγγελία ενός δικηγόρου. 

Όπως μεταδίδει το koutipandoras.gr ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης δήλωσε ότι δέχθηκε λεκτική επίθεση, αλλά και μπουνιά από άνδρα των ΜΑΤ.

Όπως εξηγεί ο ίδιος ο δικηγόρος,  πηγαίνοντας στο γραφείο του βρέθηκε τυχαία μπροστά από τα επεισόδια το μεσημέρι στα Εξάρχεια και έγινε μάρτυρας της σύλληψης ενός εκ των διαδηλωτών. Ο αστυνομικός πάτησε τον λαιμό του πεσμένου στο έδαφος νεαρού και ο δικηγόρος τον προέτρεψε να πάρει το πόδι του από τον νεαρό «να μην έχουμε κανένα ατύχημα».

Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης δηλώνει ότι ο αστυνομικός σήκωσε το πόδι του, ωστόσο «αμέσως, χωρίς να προλάβω να πω τίποτα – δεν υπερβάλω – έρχεται ο επικεφαλής και μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Τονίζω δεν είχα πει τίποτα!».

Παρά το γεγονός ότι δήλωσε αμέσως τη δικηγορική του ιδιότητα στην ΕΛ.ΑΣ. έλαβε την απάντηση «στ’ αρχίδια μου τι είσαι ρε», ενώ ο επικεφαλής έδωσε εντολή σε υφιστάμενό του «διώξε τον μαλάκα».  Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε και χτύπημα με ασπίδα.

Ο δικηγόρος, ακόμη, καταγγέλλει ότι άνδρας των ΜΑΤ έσπασε τη τζαμαρία φωτοτυπικού καταστήματος. 

Ο Βασίλης Αρχιμανδρίτης, σε σχετική ανάρτησή του, παρέπεμψε και σε φωτογραφίες πρακτορείου, αλλά και σε δημοσίευμα του kathimerini.gr, όπου ο ίδιος καταγράφεται πάνω από τον διαδηλωτή που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας. 

Το περιστατικό καταδικάζει σε ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων αναφέροντας: 

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων καταγγέλλει τη βιαιοπραγία σήμερα στα Εξάρχεια εναντίον δικηγόρου μέλους της, Βασίλη Αρχιμανδρίτη.
Ο συνάδελφος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο από αστυνομικό διμοιρίας των ΜΑΤ όταν διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση διαδηλωτή από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ο συνάδελφος δήλωσε την ιδιότητα του στον επικεφαλής της διμοιρίας και εισέπραξε μια χυδαία συμπεριφορά και απώθηση με τις ασπίδες των αστυνομικών.
Η ένταση της κρατικής βίας δε μας εκπλήσσει. Πάει χέρι – χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική που στοχεύει τη ζωή και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, όπως και των αυτοαπασχολουμένων – μισθωτών και ασκούμενων δικηγόρων και αξιοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-102-2021 από directNEWS.gr 

 


Τελευταίες Ειδήσεις