Logo

Κρήτη: Ντοκουμέντο από την τραγωδία με τον 35χρονο ψαρά που ανασύρθηκε νεκρός [βίντεο+φωτο]



 
 

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Ηρακλείου από την τραγωδία που σημειώθηκε  ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στην Αγία Πελαγία του δήμου Μαλεβιζίου με έναν ερασιτέχνη ψαρά να χάνει τη ζωή του.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης είναι μία ομάδα νεαρών ανδρών που ψάρευαν στην περιοχή Αλυκές, σε μια βραχώδη περιοχή, χωρίς να υπολογίζουν όμως την έντονη θαλασσοταραχή.

Ένα μεγάλο κύμα χτύπησε έναν από τους ψαράδες, ο οποίος βρέθηκε στη θάλασσα. Τότε οι άλλοι δύο προσπάθησαν να τον βοηθήσουν βουτώντας στο νερό, ενώ ο τέταρτος ειδοποίησε το Λιμενικό.

Οι δύο. ηλικίας 27 ετών και 30 ετών, κατάφεραν να βγουν και μεταφέρθηκαν στο ΠΑΓΝΗ, όμως ο 35χρονος Χρήστος Βαμβουλάκης, ανασύρθηκε νεκρός.

Στο σημείο έσπευσαν ένα αλιευτικό που βρισκόταν στην περιοχή, ένα σκάφος αναψυχής αλλά και σκάφος του Λιμενικού. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και σκάφος της σχολεής δυτών με 10 δύτες.

΄΄Όπως μεταδίδε το creative.gr,  εκτιμάται ότι όλα ξεκίνησαν όταν το καλάμι του 35χρονου έπεσε στα βράχια. Όταν προσπάθησε να το φτάσει, φαίνεται ότι παραπάτησε, έπεσε και χτύπησε και στην συνέχεια βρέθηκε στο νερό. Ο φίλος του που έσπευσε να βοηθήσει χτυπήθηκε από κύμα κι έπεσε κι αυτός στην θάλασσα. 

"Πάλεψε παλικαρίσια για να τον σώσει" λένε χαρακτηριστικά άνθρωποι που βρέθηκαν στο σημείο, περιγράφοντας την αγωνιώδη προσπάθεια που δυστυχώς δεν είχε αίσια κατάληξη. Ο 35χρονος, πατέρας σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο μικρών παιδιών, φαίνεται να έχασε πολύ γρήγορα την ζωή του. 
Στο μεταξύ βλέποντας τους δύο άνδρες στο νερό, προσέτρεξε σε βοήθεια και ο τρίτος της παρέας, με τον τέταρτο - που βρισκόταν σε ψηλότερο σημείο - να καλεί τις αρχές. 
 

Έτσι έχασε την ζωή του ο 35χρονος Χρήστος - Πώς σώθηκαν οι φίλοι του

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις