Logo

Πέραμα: Στον Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου - Τρεις αστυνομικοί έριξαν τις 32 από τις 38 σφαίρες



 
 

Ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος, Μιχαήλ Καραμαλάκης παρέδωσε την Παρασκευή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα. 

Πρόκειται για το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για τα όσα εκτυλίχθηκαν στις 22 Οκτωβρίου και οδήγησαν στον θάνατο ενός 20χρονου Ρομά, από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα ανακοινώσει σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας, την προσεχή Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που συμμετείχαν στην καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικά μέτρα με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας  και αρμόδιου εισαγγελέα.

Ελεύθεροι χωρίς αναμορφωτικά μέτρα αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά (ο ένας τραυματίας) που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πληροφορίες, οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρ έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Η απολογία των αστυνομικών ήταν μαραθώνια, ενώ έξω από τα δικαστήρια Πειραιά είχαν συγκεντρωθεί συνάδελφοί τους και τους υποδέχθηκαν με επιδοκιμασίες και χειροκροτήματα.

Κακός συντονισμός και χάος

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου καταδεικνύει την αχίλλειο πτέρνα του κέντρου επιχειρήσεων. 

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε:

Κακός συντονισμός δυνάμεων
– Ασαφείς εντολές από το κέντρο
– Έλλειψη εκπαίδευσης στην διαχείριση και όχι μόνο
– Πρόβλημα στις επικοινωνίες μέσω ασυρμάτου
– Ελλιπής εικόνα της συνολικής κατάστασης
– Απουσία επικεφαλής στο κέντρο της Άμεσης Δράσης

Χαρακτηριστικό του χάους που επικράτησε κατά την διάρκεια της καταδίωξης αποτελεί το γεγονός πως από τις 38 σφαίρες που έπεσαν στο περιστατικό, τις 32 τις έριξαν οι 3 αστυνομικοί από τους 7 που βρίσκονταν στο πεδίο

Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται αλλαγές σε εκπαίδευση, συντονισμό δυνάμεων από την άμεση δράση, καθώς και αλλαγές που τώρα υπάρχουν στην άμεση δράση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις