Logo

Άγριο φονικό στην Ιεράπετρα: Το θύμα είχε καταγγείλει στην αστυνομία το δολοφόνο [βίντεο+φωτο]



 
 

Για επτά ώρες ο 54χονος δράστης του άγριου φονικού στην περιοχή της Ιεράπετρας στεκόταν μπροστά σε γκρεμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Όπως δείχνουν ὀλα τα στοιχεία το ψέμα που του είπαν,  ότι η  48χρονη εν διαστάσει σύζυγός ζει,  τον έκανε, τελικά, να παραδοθεί στις αρχές. 

Όταν παραδόθηκε ήταν γεμάτος αίματα, καθώς είχε προλάβει να αυτοτραυματιστεί και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος. 

Την ίδια ώρα πληροφορίες από το περιβάλλον του θύματος αναφέρουν πως η 48χρονη Νεκταρία είχε απευθυνθεί στην αστυνομία καταγγέλλοντας τον εν διαστάσσει σύζυγό της για απειλές. Ωστόσο οι διωκτικές αρχές δεν είχαν προβεί σε κάποια ενέργεια. 

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια του δράστη υποστηρίζει πως το θύμα είχε σχέση με τον επί 35 χρόνια επιστήθιου φίλου του συζύγου της. και υποστηρίει πως είχε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά του. 

Για τις πληροφορίες ότι η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία και για το πως παραδόθηκε ο δράστης καθώς και τι λέει το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον θύματος και δράστη, το in.gr αναφέρει: 

Σοκ έχει προκαλέσει η εν ψυχρώ δολοφονία της 48χρονης Νεκταρίας στην Ιεράπετρα.

Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας η 48χρονη φαίνεται να είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία, καταγγέλλοντας ότι κινδυνεύει.

Στενή φίλη του θύματος αποκαλύπτει τις σχέσεις που είχε η 48χρονη με τον δολοφόνο της.

Όπως σημειώνει η ίδια, οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, με τον δράστη να έχει απειλήσει και να έχει χτυπήσει στο παρελθόν την άτυχη γυναίκα.

«Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε ‘μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε’. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

Η 48χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία για την κατάσταση που βίωνε, χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ενέργεια.

«Είχε ζητήσει βοήθεια, είχε πάει στην αστυνομία».

Οι αστυνομικοί ωστόσο φαίνεται πως δεν είχαν προβεί στην παραμικρή ενέργεια, ούτε καν σύσταση, ενώ σοκ προκαλεί πως «στον κύκλο του διαμήνυε πως ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει».

Ο γυναικοκτόνος έκανε σήμερα πράξη τις απειλές του.

Την αντίδρασή της στην επιθετική συμπεριφορά του πρώην συζύγου της, η 48χρονη γυναίκα την κατέγραφε και στις αναρτήσεις της στο Facebook, όπου είχε γράψει τις τελευταίες ημέρες: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!!» και «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Μάλιστα μια χρήστης του Facebook, που φαίνεται να ήταν φίλη του θύματος κάνει λόγω για απειλές που δεχόταν η 48χρονη ενώ σύμφωνα με την ίδια δεν φαινόταν καλά την τελευταία φορά που την είδε.

«Λάσπες» από την οικογένεια του δολοφόνου για το θύμα Την ίδια ώρα συγγενής του γυναικοκτόνου ρίχνουν «λάσπες» για την 48χρονη καθώς ισχυρίζονται πως διατηρούσε σχέση με τον κολλητό του, επιχειρώντας να… δικαιολογήσουν την αποτρόπαια πράξη του.

«Χθες ο ξάδερφός μου έμαθε ότι η Νεκταρία είχε σχέση με τον, επί 35 χρόνια, επιστήθιο φίλο του. Μάλιστα, είδε και μία φωτογραφία που είχε ανεβάσει ο φίλος του μαζί με την πρώην σύζυγό του στα social media. Πιθανότατα αυτό τον εξόργισε και έκανε ότι έκανε» τόνισε χαρακτηριστικά η ξαδέρφη του δράστη.

Παράλληλα προσπαθεί να χτίσει την εικόνα του «στοργικού πατέρα» λέγοντας πως η σχέση του με τα παιδιά ήταν εξαιρετική, παραλείποντας ωστόσο το γεγονός πως ο δράστης απειλούσε τη μητέρα τους πως θα τη σκοτώσει.

Το ψέμα που έπεισε τον δράστη να παραδοθεί – Έχει αυτοτραυματιστεί

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται, μετά από ώρες διαπραγματεύσεων, ο 54χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος το πρωί δολοφόνησε με μαχαίρι την 48χρονη πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια απειλούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Για περισσότερες από επτά ώρες, ο δράστης στεκόταν μπροστά σε γκρεμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει, κρατώντας στα χέρια του το μαχαίρι του εγκλήματος.

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις, το ειδικό κλιμάκιο κατάφερε να τον προσεγγίσει και να τον πείσει να εισέλθει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίον τον μετέφερε φρουρούμενο στο νοσοκομείο της περιοχής.

Πώς τον έπεισαν να παραδοθεί

Σύμφωνα με το πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, τα τελευταία λεπτά της παράδοσης, δύο παράγοντες έπαιξαν τον ρόλο τους:

Ο πρώτος ότι οι διαπραγματευτές είπαν ότι η 48χρονη ζει αλλά είναι στην εντατική, κάτι που τον έκανε να κάνει ένα βήμα πίσω,

αλλά και ότι παράλληλα είχε αρχίσει να βρέχει.

«Νομίζει ότι η 48χρονη είναι ζωντανή»

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο creta24, ο φερόμενος ως δράστης της στυγερής δολοφονίας παραμένει φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας, ενώ φέρει δύο τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, ένα επιφανειακό και ένα λίγο πιο βαθύ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης αυτοτραυματίστηκε λίγη ώρα αφότου έκοψε το νήμα της ζωής της 48χρονης εν διαστάσει συζύγου του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του cretalive.gr, ο 54χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι, ακριβώς κάτω από την καρδιά και μάλιστα, όταν πείστηκε από τους διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ να παραδοθεί ήταν βουτηγμένος στο αίμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του νοσοκομείου, ο 54χρονος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι σκότωσε την 48χρονη πρώην σύζυγό του.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Συνελήφθη, σήμερα (29.10.2020) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, ημεδαπός ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία. 

Ειδικότερα, σήμερα (29.10.2021) το πρωί, ανωτέρω δράστης μετέβη σε χώρο εργασίας ημεδαπής και την τραυμάτισε θανάσιμα χρησιμοποιώντας αιχμηρό αντικείμενο.

Στη συνέχεια μετέβη σε κοντινή βραχώδη περιοχή και εκδήλωσε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου και διαπραγματευτές της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης οι οποίοι και έπεισαν τον ημεδαπό να παραδοθεί.

Ο ημεδαπός συνελήφθη και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπε

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-10-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις