Logo

Συντονιστική Ολομέλειας: Πρόταση για παράταση έως 31.12. 2021 της αποχής των δικηγόρων από πλειστηριασμούς ευάλωτων οφειλετών



 
 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προτείνει στα Διοικητικά Συμβούλια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την παράταση της αποχής των δικηγόρων μελών τους έως τις 31./12.2021 από τις διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών, με εντολείς Τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, κατά της πρώτης κατοικίας ευάλωτων οφειλετών.

Η Συντονιστική Επιτροπή, που συνεδρίασε εκτάκτως στις 30.10.2021 προτείνει την παράταση της αποχής για τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως αυτά ορίζονται με το ν. 4738/2020, με το πλαίσιο της από 30.9.2021 απόφασής της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί προβλέπεται αποχή των δικηγόρων  από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης πλην της περίπτωσης, κατά την οποία η τράπεζα ή η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων έχει χορηγήσει στον πληρεξούσιο δικηγόρο της έγγραφη βεβαίωση από την οποία να αποδεικνύεται ότι ο δανειολήπτης δεν ανήκει στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Η εισήγηση περί παράτασης της αποχής οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα  δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος φορέας απόκτησης και επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί διά νόμου το δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί, δεδομένης της ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2021 από directNEWS. 


Τελευταίες Ειδήσεις