Logo

ΕΦΚΑ: Φιάσκο στον διαγωνισμό για πιστοποίηση δικηγόρων - Με παρέμβαση Βερβεσού νέα ημερομηνία εξετάσεων



 
 

Φιάσκο στο διαγωνισμό για την πιστοποίηση από τον ΕΦΚΑ δικηγόρων και λογιστών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις 160.000 αιτήσεις κύριας σύνταξης που είναι σε εκκρεμότητα. 

Συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα επρόκειτο να γίνουν εξετάσεις πιστοποίησης 1.200 δικηγόρων και λογιστών , ώστε να μπορούν να βγάζουν  συντάξεις δικαιούχων. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή των εξετάσεων . 

Κι αυτό γιατί η πλατφόμα του Οργανισμού, μέσω της οποίας καλούνταν δικηγόροι και λογιστές να απαντήσουν σε συγκεκριμένες ερωτήσεις τέθηκε εκτός λειτουργίας στις 12:00 το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό οι εξετάσεις αναβλήθηκαν επ' αόριστον.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος 

Για την εξέλιξη αυτή η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποια αναφέρονται τα εξής: 

«Αναφορικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σήμερα με τις εξετάσεις για πιστοποίηση δικηγόρων στον ΕΦΚΑ λόγω της αδυναμίας της πλατφόρμας του Οργανισμού να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη λειτουργία, που είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, επικοινώνησε άμεσα με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ διαμαρτυρόμενος έντονα για την ταλαιπωρία υπέστησαν οι συνάδελφοι και ζήτησε την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, με αναβολή των εξετάσεων σε χρόνο που δεν θα υπάρχουν δικαστηριακές υποχρεώσεις των εξεταζόμενων συναδέλφων. Η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ μας ενημέρωσε ότι θα δοθεί αναβολή και ότι επόμενες ώρες θα αποσταλούν ενημερωτικά email στους εξεταζόμενους, με τα οποία θα ενημερώνονται για το νέο χρόνο διεξαγωγής της εξέτασης».

Προφανώς η παρέμβαση αυτή  οδήγησε στην απόφαση του e-ΕΦΚΑ για υλοποίηση του διαγωνισμού στις 3 Νοεμβρίου.

«Οι αναβληθείσες, λόγω τεχνικών προβλημάτων του ΕΔΥΤΕ, εξετάσεις του πρώτου κύκλου πιστοποίησης δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 12.00, μέσω της πλατφόρμας howto.gov.gr», αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Όπως διευκρινίζεται, η διαδικασία ταυτοποίησης θα ξεκινήσει στις 11:00 π.μ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας e-Presence. 

Ενώ σημειώνεται ότι «δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια για όσους λογιστές-φοροτεχνικούς και δικηγόρους έχουν δηλώσει εξαίρεση από τις εξετάσεις».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-11-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις