Logo

Στα γραφεία του Δ.Σ.Α. οι καταληψίες



 
 

dsa_katalipsi_12-2-2011Αποχώρησε από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ) το μεγαλύτερο μέρος των δικηγόρων που πραγματοποιούσε κατάληψη στο κτίριο, όπου παρέμεινε μόνο ομάδα περίπου 30 Αθηναίων δικηγόρων.

Οι δικηγόροι που παρέμειναν στο κτίριο, ειδοποιούν τηλεφωνικά άλλους Αθηναίους συναδέλφους τους να συμμετάσχουν στην κατάληψη.

Η συμβολική κατάληψη πραγματοποιείται  από τη 13.30 χθες  το μεσημέρι από περίπου 200 δικηγόρους της Αθήνας και της περιφέρειας.

Αφορμή για την κατάληψη αποτελεί το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των λεγομένων ελεύθερων επαγγελμάτων.

Οι δικηγόροι που πραγματοποιούν κατάληψη αντιδρούν επίσης στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών να μη συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στην αποχή που αποφάσισε την περασμένη Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011, στη Λάρισα, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του Κράτους (εκτός Αθηνών και Πειραιά).

Προηγουμένως, οι πρόεδροι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και πορεία προς τη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Φίλιππο Πετσάλνικο και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνο της οικονομικής επιτροπής Μάρκο Μπόλαρη.

Οι περίπου 30 καταληψίες θα διανυκτερεύσουν μέσα στο κτίριο του Συλλόγου μέχρι το πρωί του Σαββάτου.


ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις