Logo

Θεσσαλονίκη: Άγριο ξύλο έξω από τα δικαστήρια - Ένας τραυματίας και τρεις συλλήψεις [βίντεο+φωτο]



 
 

Άγρια επεισόδια μεταξύ ατόμων Ρομά ξέσπασαν το πρωί της Τετάρτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έχουν προχωρήσει σε 23 προσαγωγές .

Όπως μεταδίδει το grtimes.gr, ομάδες Ρομά τα έκαναν γυαλιά καρφιά έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης, με ξύλα, καδρόνια, κοντάρια, καρέκλες από τα γύρω καταστήματα και λοστούς.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες  έχουν προχωρήσει ήδη  σε τουλάχιστον 20 προσαγωγές.

Τα επεισόδια μεταξύ των ατόμων Ρομά ξέσπασαν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ωστόσο στο στόχαστρό τους βρέθηκε ένα άτομο, το οποίο φέρεται να έχει ξυλοκοπηθεί και τραυματιστεί.

Από τη μανία των ατόμων προκλήθηκαν φθορές και σε σταθμευμένα οχήματα, στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Βεντέτα πίσω από τη βίαιη συμπλοκή

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις από τις 23 προσαγωγές που έγιναν νωρίτερα το πρωί έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, μετά τα βίαια επεισόδια μεταξύ Ρομά, όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές στο GRTimes.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα, η αστυνομία κάνει έρευνα μετά τον εντοπισμό όπλου και σφαιρών σε αυτοκίνητο (κεντρική φωτό) που βρέθηκε παρκαρισμένο απέναντι από τα δικαστήρια και εξετάζεται το ενδεχόμενο το όχημα να ανήκει σε κάποιον από αυτούς που συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, η βίαιη συμπλοκή που είχε και έναν τραυματία, αποδίδεται σε βεντέτα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά, η μια από τον οικισμό Αγία Σοφία στα Διαβατά και η άλλη από την περιοχή της Νέας Μεσήμβριας.

Όλα φέρονται να άρχισαν πριν από καιρό, όταν η νύφη από τον οικισμό Αγία Σοφία, που παντρεύτηκε άτομο της οικογένειας από τη Νέα Μεσήμβρια, αποφάσισε να γυρίσει στο σπίτι της, αφήνοντας τον άνδρα της, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν θέματα συμπεριφοράς και το ζευγάρι κάθε άλλο παρά ευτυχισμένο ήταν.

Ακολούθησε μια περίοδος αντεγκλήσεων μεταξύ των οικογενειών, ενώ υποβλήθηκε από τη μια οικογένεια, μήνυση σε βάρος μελών της άλλης για ληστεία. Στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα η υπόθεση της μήνυσης και για αυτόν τον λόγο μέλη των δύο οικογενειών παραβρέθηκαν εκεί για να στηρίξουν τους συγγενείς τους, όταν και τελικά σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Βεντέτα πίσω από τη βίαιη συμπλοκή Ρομά στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Τρεις συλλήψεις

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις