Logo

«Πυρά» Χριστόφορου Σεβαστίδη κατά Τσιάρα και Πικραμμένου



 
 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορος Σεβαστίδης, άσκησε έντονη κριτική στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο και στον υπουργό Δικαιοσύνης,  Κώστα Τσιάρα κατά τις  εργασίες της τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών της ΕΔΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρθηκε τόσο στον Παναγιώτη Πικραμμένο, όσο και στον Κωνσταντίνο Τσιάρα.

Οι αναφορές ως προς τον πρώτο αφορούσαν την πρότασή του για έναν «Δικαστικό Καλλικράτη» και για τις καθυστερήσεις που ανέφερε στην απονομή της Δικαιοσύνης, επικρίνοντας τους δικαστές ότι «δεν ενστερνίζονται το πρόβλημα» και «έχουν νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΕΔΕ επέκρινε τον υπουργό για τον αποκλεισμό - όπως τον χαρακτήρισε - των δικαστικών Ενώσεων από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικά αυτή του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, κάτι που οδήγησε την ΕΔΕ να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Δικαστική Ένωση για το εν λόγω θέμα.

Παράλληλα, ο κ. Σεβαστίδης επανέλαβε τις αντιρρήσεις του επί της έκθεσης Πισσαρίδη, λέγοντας ότι η πρόταση αυτή πέραν των άλλων «ονειρεύεται δικαστές-Manager», ενώ τόνισε ότι «οφείλουμε μια απάντηση σε φορείς και σωματεία οι οποίοι ξεπέρασαν τον ρόλο τους και ανέλαβαν καθήκοντα Ρωμαίου κήνσορα ελέγχοντας δικαστές και εισαγγελείς για την συμπεριφορά τους και κρίνοντας οι ίδιοι το δικαιολογημένο ή μη της καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων» και κλείνοντας την αναφορά αυτή, κατέληξε: «Είναι βαθιά νυχτωμένοι». Ακόμη, ο κ. Σεβαστίδης αναφέρθηκε στη μη απαλλαγή των δικαστών από την εισφορά αλληλεγγύης, στην εφαρμογή της πιλοτικής δίκης στα Πολιτικά δικαστήρια και στην πρόσφατη απόφαση του Μισθοδικείου για τις συντάξεις των απομάχων δικαστικών λειτουργών.

Ο κ. Τσιάρας επισήμανε ότι σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης συμμετείχαν δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι είναι μέλη της ΕΔΕ και προσέθεσε: «Θα επιδιώξουμε τη συνεργασία και συνεννόηση, τόσο με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, όσο και με τις δικαστικές Ενώσεις για την κατάρτιση του νέου Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών».

Στην γενική συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών, παραβρέθηκαν από πολιτικής πλευράς και χαιρέτησαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο διευθυντής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Δημήτρης Μάντζος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25, Ελένη Δεληγιάννη.

Παράλληλα, χαιρέτησαν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννης Σαρμάς, η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ευγενία Βελόνη, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (εκ μέρους όλων των δικαστικών Ενώσεων), Παναγιώτης Δανιάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Στρατιωτικής Δικαιοσύνης, Σωτήριος Κύρκος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός και ο πρόεδρος της ΟΔΥΕ, Γεώργιος Διαμαντής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις