Logo

Ποιος θα αντικαταστήσει τον αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Παναγιώτη Ευστρατίου, που παραιτήθηκε λόγω καταγγελιών για υπόθεση κοκαΐνης



 
 

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο -  συνεδρίασε την Τρίτη υπό τον πρωθυπουργό -  η εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα για την προεπιλογή έξι Συμβούλων της  Επικρατείας ένας εκ των οποίων θα προαχθεί  στην κενή θέση Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας μετά την παραίτηση του Αντιπροέδρου του ΣτΕ, Παναγιώτη Ευστρατίου

Το υπουργικό συμβούλιο, συγκεκριμένα,  προεπέλεξε τους κατωτέρω Συμβούλους της Επικρατείας:

Μαργαρίτα Γκορτζολίδου,

Ευθύμιο Αντωνόπουλο,

Παναγιώτα Καρλή,

Μαρίνα Παπαδοπούλου,

Βασίλειο Αραβαντινό,

Διομήδη Κυριλλόπουλο

Μεταξύ των ονομάτων αυτών θα επιλεγεί ο επόμενος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα πάρει τη θέση του Παναγιώτη Ευστρατίου.

Η παραίτηση του Παναγιώτη Ευστρατίου

Ο Παναγιώτης. Ευστρατίου, 66 ετών εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Την περασμένη Παρασκευή ο κ. Ευστρατίου υπέβαλε την παραίτησή του  μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση χρήσης  κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας

Ο κ. Ευστρατίου φέρεται να υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε για την προάσπιση του κύρους του δικαστηρίου, ενώ δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μετά από ενημέρωση κατοίκων προς την ΕΛ.ΑΣ ότι νεαρά άτομα κινούνται ύποπτα σε περιοχή των νοτίων προαστίων. Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο που διενήργησαν άνδρες της ΔΙ.ΑΣ βρέθηκε στην κατοχή των νεαρών ποσότητα κοκαΐνης.

Όταν οι αστυνομικοί ρώτησαν τους νεαρούς από που προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον εν λόγω  δικαστικό λειτουργό.

Ειδικότερα ανέφεραν ότι περιμένουν τον φίλο τους που είναι στο σπίτι του δικαστή. Όταν κατέβηκε ο νεαρός και λίγη ώρα αργότερα και ο δικαστής παραδέχτηκαν πως έκαναν χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στο διαμέρισμα του.

Ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι.

Ο δικαστής συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Γι’ αυτό άλλωστε αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται, ότι ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με την ασκηθείσα ποινική δίωξη, αντιμετωπίζει τα  πλημμελήματα της κατοχής, χρήσης και διάθεσης ναρκωτικών ουσιών.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2021 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις