Logo

Άρση ασυλίας του Νίκου Παππά για το «περούκα gate»



 
 

Την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, και πρώην υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά αποφάσισε - κατά πλειοψηφία - η ολομέλεια της Βουλής, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας.

Επί 277 ψηφισάντων βουλευτών, «υπέρ» της άρσης ψήφισαν 175 βουλευτές, «κατά» 101 βουλευτές ενώ ένας βουλευτής δήλωσε «παρών».

H υπόθεση αφορά μήνυση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη κατά του πρώην υπουργού για συκοφαντική δυσφήμηση όταν τον Σεπτέμβρη του 2016, ο Νίκος Παππάς πήγε στις ΗΠΑ και εκεί κατηγόρησε τον κ. Δημάδη ότι τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος.

Ν. Παππάς: Ανοίγετε την κερκόπορτα σε όσους μετέρχονται άθλια μέσα

Τοποθετούμενος επί του αιτήματος για την άρση της ασυλίας του, ο Νίκος Παππάς μίλησε για λυσσαλέα επίθεση κατά της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω της τήρησης του Συντάγματος στο χώρο του τηλεοπτικού πεδίου, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος, προσωπικά, βρέθηκε «στο μικροσκόπιο ενός συστήματος που επιχειρούσε να κατασκευάζει αρνητικά γεγονότα σε βάρος του».

Μιλώντας για την επίμαχη υπόθεση είπε ότι είχε θέσει το εξής ερώτημα: «Τελικά, για ποιον δουλεύουν αυτοί οι μηχανισμοί; Ήταν για λογαριασμό κάποιας υπηρεσίας ή του κ. Μητσοτάκη; Θα ήλεγχε η πολιτεία ποια κέντρα είχαν οργανώσει και εκτελούσαν τις εν λόγω παρακολουθήσεις και με ποιον στόχο; Μπορούσε η Δημοκρατία μας να ανεχθεί και να σφιχταγκαλιάσει μια παρακολούθηση εν ενεργεία υπουργού;» Επ' αυτού δεν πήραμε καμία απάντηση, είπε ο πρώην υπουργός και συνέχισε: «Αντί αυτού, φτάνουμε σήμερα στη πρόθεση νομιμοποίησης της παρακολούθησης υπουργών, με την εισήγηση της πλειοψηφίας, με τη δικαιολογία ότι η ΝΔ δεν αναγνωρίζει, ότι ως δημόσιο πρόσωπο και πρώην υπουργός, έχω την αυτονόητη υποχρέωση, να αναφέρομαι σε γεγονότα που αποτέλεσαν την αφορμή για μπαράζ δημοσιευμάτων λάσπης σε βάρος μου».

Ειδικότερα για τα γεγονότα της Νέας Υόρκης είπε ότι μεταμφιεσμένοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να ντύσουν τις παραδημοσιογραφικές αναφορές τους, σε με κάποιου είδους δημοσιογραφία, που δεν είχαν αποδεχθεί οι εργοδότες τους και οι εκεί ανταποκριτές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-12-2021 από directNEWS.gr πηγή:efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις