Logo

Λάρισα: Απόπειρα απόδρασης κρατούμενου από το νοσοκομείο - Πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχει



 
 

Κρατούμενος των φυλακών Λάρισας αποφάσισε να παραστήσει τον ασθενή για να βρεθεί στο νοσοκομείο, ώστε να αποδράσει. Συγκεκριμένα, εκμεταλεύτηκε το γεγονός ότι όταν ένας κρατούμενος χρησιμοποιεί πατερίτσες δεν φορά χειροπέδες. 

Έτσι πέταξε τις πατερίτσες και άρχισε να τρέχεια, πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να "πετάξει" προς την ελευθερία αλλά η προσπάθειά του στέφθηκε από.... πλήρη αποτυχία, καθώς πολύ γρήγορα έπεσε στα χέρια των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών. 

\Το eleftheria.gr κάνει λόγο για "Prison Brake" για γέλια και για κλάματα αναφερόμενο στην προσπάθεια του εν λόγω κρατούενου να αποδράσει, επισημαίνοντας ότι η όλη έμπνευσή του να παραστήσει τον ασθενή με πετερίτσες αποδείθηκε τουλάχιστον ατυχής. 

Συγκεκριμένα, ένας  46χρονος κρατούμενος των Φυλακών Λάρισας, μετήχθη τρεις φορές συνολικά στο εφημερεύον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο κρατούμενος χρησιμοποιούσε πατερίτσες προκειμένου να εκμεταλλευτεί τον κανονισμό που θέλει τον κρατούμενο που χρησιμοποιεί πατερίτσες να μην δεσμεύεται με χειροπέδες καθώς δεν θα μπορεί να περπατήσει.

Ο 46χρονος, την περασμένη Παρασκευή, οδηγήθηκε για πρώτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ, έχοντας τραυματιστεί στο κεφάλι, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται.

Έτσι, με αφορμή εκείνα τα τραύματα οδηγήθηκε για δεύτερη φορά ξανά στο ΠΠΓΝ, ενώ την περασμένη Τρίτη, νωρίς το απόγευμα, δηλώνοντας ότι υποφέρει από ζαλάδες, οδηγήθηκε ξανά για τρίτη φορά στο εφημερεύον ΠΠΓΝΛ. Επικαλούμενος κινητικά προβλήματα σε όλες τις μεταγωγές, χρησιμοποιούσε τις πατερίτσες.

Ο κρατούμενος, τελικά,  εξετάστηκε από ιατρό παθολόγο για τις ζαλάδες που αισθανόταν. Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων κατά την έξοδο από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΠΓΝΛ και ενώ οδηγούνταν στο αυτοκίνητο της μεταγωγής προκειμένου να επιστρέψει στις Φυλακές, ο 46χρονος πέταξε στο έδαφος τις πατερίτσες και αποπειράθηκε να διαφύγει. Τον καταδίωξαν ωστόσο οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς των Φυλακών και λίγα μέτρα παρακάτω τον συνέλαβαν στον αύλειο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  46χρονος κρατείται προσωρινά στις Φυλακές Λάρισας, καθώς σε βάρος του έχουν απαγγελθεί οι κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της απόπειρας ενδοοικογενειακής βαριάς και της σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Για την απόπειρα απόδρασης θα σχηματιστεί σε  βάρος του 46χρονου δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Από την πλευρά της η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης  (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.) συγχαίρει τους εξωτερικούς φρουρούς για την αποτροπή της απόδρασης, αναφέροντας,μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: 

“Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης (Π.Ο.Υ.Ε.Φ.), εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους συναδέλφους του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Λάρισας για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την υπηρεσιακή υπευθυνότητα που υπέδειξαν” 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις