Logo

Νέα ΚΥΑ: Δικαστήρια στους ρυθμούς της... «Όμικρον» - Τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού [έγγραφο]



 
 

Την υπολειτουργία τους θα συνεχίσουν τα δικαστήρια με βάση όσα προβλέπει η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει τα ισχύοντα μέτρα έως τις  3 Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, η ΚΥΑ αφορά «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00».

Τα νέα μέτρα για τα δικαστήρια 

Κι ενώ η ανησυχία των ειδικών εστιάζεται στην μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού η νέα ΚΥΑ ορίζει, μεταξύ άλλων, ότι στα δικαστήρια, εισαγγελίες, στρατιωτικά δικαστήρια, Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, έμμισθα και άμισθα υποθηκοφυλακεία, πάσης φύσεως κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα του φορέα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” και πειθαρχικά συμβούλια στα οποία μετέχουν δικαστικοί λειτουργοί, καθώς και οι δικηγόροι, οι εκπαιδευτές, οι σπουδαστές και οι πολίτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν:

α) πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή

β) πιστοποιητικό νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 ή

γ) βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου για κορoνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.

Επίσης, προβλέπεται ότι στις  δικαστικές αίθουσες ο αριθμός των παρευρισκομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15 άτομα, πλην εξαιρέσεων που θα κρίνει ο προεδρεύων της διαδικασίας και εφόσον η παρουσία περισσοτέρων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη διεξαγωγή της δίκης.

Διαβάστε το ΦΕΚ

 

ΦΕΚ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-12-2021 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις