Logo

Πέραμα: Ανατροπή στην αιματηρή συμπλοκή -Τι αποκαλύπτει βίντεο [φωτο]



 
 

Γιατί οι αστυνομικοί που συμμετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, ενώ στόχος τους ήταν να ακινητοποιήσουν το επικίνδυνο όχημα των δραστών φαίνεται να πυροβολούσαν προς την πλευρά του συνοδηγού του οχήματος;

Γιατί συνέχιζαν να πυροβολούν το αυτοκίνητο που είχε χτυπήσει τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες τους ακόμη κι όταν ο οδηγός του -όπως προκύπτει τουλάχιστον από βίντεο- είχε απομακρυνθεί; Επιπλέον ποια είναι τελικώς η αληθής χρονική χρονική σειρά των γεγονότων εκείνο το μοιραίο βράδυ του Οκτωβρίου;Τα νέα αυτά ερωτήματα ανακύπτουν από νέα ηχητικά ντοκουμέντα, καταθέσεις κι άλλα ενδεικτικά στοιχεία για το δραματικό περιστατικό που κόστισε, πριν από 2,5 περίπου μήνες, την ζωή σε έναν 21χρονο Ρομά και τον τραυματισμό ενός συνομηλίκου του ύστερα από καταδίωξη κλεμμένου οχήματος από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης. Καθ’ ότι φαίνεται ότι η ροή των γεγονότων ίσως να είναι εντελώς διαφορετική απ’ ότι είχε εμφανισθεί αρχικά.

Το χρονικό

Τρεις νεαροί Ρομά, λοιπόν, είχαν κλέψει το μοιραίο βράδυ ένα ΙΧ μάρκας Hundai από την περιοχή του Ρέντη για να καταδιωχθούν στην συνέχεια από τουλάχιστον οκτώ αστυνομικούς. Στη συνέχεια οι επιβάτες του κλεμμένου οχήματος όταν βρέθηκαν σε αδιέξοδο στο Πέραμα εμβόλισαν τις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες με τους ενστόλους να ανοίγουν πυρ και να ρίξουν συνολικά 37 σφαίρες με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός από τους επιβάτες και τον τραυματισμό ενός εξ αυτών. Η εικόνα που υπήρχε ήταν ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν προς την πλευρά του οδηγού για να τον αναγκάσουν να σταματήσει την πορεία του και τα κτυπήματα εναντίον τους. Καθώς κι ότι ο νεκρός 21χρονος ήταν ο οδηγός του οχήματος που δεχθηκε σφαίρες οι οποίες διαπέρασαν το αμάξωμα στα πλαίσια της συγκεκριμένης προσπάθειας των ενστόλων να ακινητοποιήσουν το όχημα.

*Του Βασίλη Γ. Λαμπρόπουλου

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-1-2022 από directNEWS.gr πηγή:tovima.gr


Τελευταίες Ειδήσεις