Logo

Καταδικάστηκε διευθύντρια του υπουργείου Δικαιοσύνης !



 
 

                                                          ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

dikaiosini_12-02-2011Διευθύντρια του υπουργείου Δικαιοσύνης καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθήνας, για παράβαση καθήκοντος!

Πρόκειται για την κ. Μαρία Καπατσώρη στην οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με αναστολή.

Στην ίδια ποινή καταδικάστηκε και η ιατροδικαστής Πειραιά Δήμητρα Τσακρή, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η κ. Τσακρή,  το χρονικό διάστημα  Ιανουάριος 2004 - Μάιος του 2004, με πειθώ και φορτικότητα καθοδήγησε την κ. Καπατσώρη – η οποία εκείνη την εποχή κατείχε τη θέση της Γενικής Διευθύντριας – να προχωρήσει στην πρόσληψή της στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία, χωρίς να τηρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις .

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ως μάρτυρας κατηγορίας  ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιατροδικαστών Ιωάννης Αϊβατίδης υποστήριξε ότι ως μέλος, τότε του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του υπουργείου Δικαιοσύνης είχε μειοψηφήσει στο διορισμό της κ. Τσακρή. Και τούτο γιατί η τελευταία εργαζόταν παράλληλα και ως αγροτικός γιατρός.

Μάλιστα ο κ. Αϊβατίδης τόνισε ότι επειδή επέμενε στη μειοψηφία του η κ. Καπατσώρη τον είχε απειλήσει λέγοντάς του πως…  θα μπλέξει άσχημα!

Εξάλλου, στις καταθέσεις τους στο Δικαστήριο οι ιατροδικαστές Νίκος Κωτακίδης και Αποστολία Ακριβούση ισχυρίστηκαν ότι η μητέρα της κ. Τσακρή εργαζόταν τότε σε πολιτικό γραφείο υπουργού.

Σημειώνεται, ότι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση για παράβαση καθήκοντος, ήταν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης καθώς και οι ιατροδικαστές Σουλτάνα Μαριανού και Ηλίας Μπογιόκας.

Ωστόσο,  το Δικαστήριο – με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα της έδρας Γρ. Πεπόνη – τους αθώωσε «ελλείψει δόλου».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις