Logo

Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0 (vids)



 
 

panpaok_12-2-2011Με γκολ του Μπόσκο Μπάλαμπαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 73ο λεπτό, ο Πανιώνιος νίκησε με 1-0 τον ΠΑΟΚ και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία.

Η προϊστορία δεν ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ και σε ακόμα ένα ματς επιβεβαιώθηκαν οι αριθμοί. Αν και με καλύτερες φάσεις στη διάρκεια του αγώνα και κόντρα στη ροή του ματς στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι από τη Νέα Σμύρνη.

Από την άλλη πλευρά, ένας παθιασμένος Πανιώνιος και άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Τάκη Λεμονή, πήρε σημαντική νίκη που ίσως κρίνει την παραμονή.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Νέας Σμύρνης

Διαιτητής: Γ.Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Βοηθοί: Α.Καρατζίκας (Αθηνών), Δ.Γούκος (Ηπείρου)

4ος: Α.Πάχος (Χίου)

Παρατηρητής: Ε.Παπατριανταφύλλου (Κιλκίς )

Σκόρερ: Μπάλαμπαν 73'(πεν)

Κάρτες: Σάμαρης 24', Γκαλίτσιος 41', Γκαρσία 46', Όμο 64', Τσιρίλο 74'(87'), Ριέρα 75', Γουνδουλάκης 77', Σαλαλί 92'

Πανιώνιος (Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν (Σαλαλί 87'), Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (Αναστασόπουλος 76'), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (Κούκετς 80')

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς (Κρέσιτς 58'), Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (Ελ Ζαρ 60'), Βιειρίνια, Ίβιτς (Σαλπιγγίδης 67'), Τσουκαλάς, Σαβίνι, Αθανασιάδης, Εττο

Το πρώτο ημίχρονο...

Οι δύο ομάδες για ξεχωριστούς λόγους θέλανε μόνο τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς. Ο Πανιώνιος για να ξεφύγει από τη ζώνη του υποβιβασμού, παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 που στην ουσία η διάταξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν 4-5-1 με μοναδικό προωθημένο τον Μπάλαμπαν.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ που ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, κατέβηκε επίσης με 4-3-3 αλλά σαφώς με πιο επιθετική διάταξη, 4-2-3-1, με Αθανασιάδη μπροστά και με τον Σαλπιγγίδη στον πάγκο.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη, όταν ο Λίνο στο 3ο λεπτό εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Αθανασιάδης στην καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου έκανε την προβολή, αλλά με την τοποθέτηση που είχε στο σώμα του περισσότερο έδιωξε τη μπάλα παρά την έστειλε προς την εστία.

Στα πρώτα 15 λεπτά οι φιλοξενούμενοι πίεσαν τον Πανιώνιο προκειμένου να τον αιφνιδιάσουν με ένα γρήγορο γκολ, αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και προσπάθησαν να απαντήσουν στην πίεση του δικεφάλου με μια ατελής προσπάθεια του Γουνδουλάκη και ένα σουτ του Μπάλαμπαν, αλλά χωρίς κίνδυνο για τον Χαλκιά.

Τα λεπτά περνούσαν και οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία, πλην ενός σουτ του Γουνδουλάκη στο 27ο λεπτό, που κατέληξε όμως πολύ εύκολα στην αγκαλιά του Χαλκιά.

Στο 31' έγινε μια φάση που σίγουρα θα συζητηθεί. Ο Αθανασιάδης υποδέχεται τη μπάλα στη γωνία της περιοχής του Πανιωνίου, αλλά ανατρέπεται από τον Τσότσαλιτς και ο διαιτητής έδωσε φάουλ. Η κάμερα όμως του αγώνα δείχνει πεντακάθαρα ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είναι μέσα στην περιοχή και φυσικά πρόκειται για πέναλτι.

 

Η απάντηση του Πανιωνίου στην φάση του Αθανασιάδη στο 3ο λεπτό ήρθε στο 38', όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Σβέρκος στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος προσπάθησε για σουτ πάνω στην κίνηση, αλλά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε πολύ πάνω από την εστία του Χαλκιά.

Μέχρι και την λήξη του πρώτου μέρους, δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να έχουν νευρικότητα και να κάνουν αρκετά λάθη. Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν οι παίκτες οδηγηθούν στα αποδυτήρια, υπήρξε ένταση ανάμεσα στον Πάμπλο Γκαρσία και τους οπαδούς του Πανιωνίου αλλά και τους παίκτες της ομάδας που διαμαρτύρονταν για χτύπημα του Ουρουγουανού εκτός φάσης στον Σάμαρη, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Το δεύτερο ημίχρονο....

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και από τα πρώτα λεπτά είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η καλύτερη στιγμή από την πίεση του Πανιωνίου ήρθε στο 53ο λεπτό, όταν ο Μπάλαμπαν έπιασε το σουτ από την αριστερή γωνία της περιοχής του Χαλκιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Έλληνα γκολκίπερ.

Στο 58ο λεπτό ο Κώστας Χαλκιάς έγινε αναγκαστική αλλαγή και στη θέση του μπήκε ο Ντάριο Κρέσιτς που επέστρεψε αντιμέτωπος με την παλιά του ομάδα. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάκης Χάβος, θέλοντας να πιέσει ακόμα περισσότερο τον Πανιώνιο έβγαλε τον Λίνο και έβαλε στο ματς τον Ελ Ζαρ.

Η αντίδραση του Πανιωνίου ήταν να μείνει στην άμυνα του και να περιμένει τον ΠΑΟΚ που έδειχνε να θέλει να πιέσει ακόμα πιο πολύ για το γκολ. Μάλιστα για το λόγο αυτό ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, πέρασε στο ματς τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Ίβιτς στο 67'.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ έκανε μια σημαντική φάση με τον Ελ Ζαρ, που επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή του Μάχο, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

71'... το λεπτό του αγώνα

Στο 71ο λεπτό ήρθε η πολύ μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ, με τον Εττό να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σιόβας να κάνει λανθασμένη εκτίμηση, η μπάλα να φτάνει στον Σαλπιγγίδη και εκείνος να πλασάρει και η μπάλα να περνάει... σαδιστικά δίπλα από το δοκάρι και άουτ.

Ο Πανιώνιος βγήκε στην κόντρα από τα αριστερά, ο Ριέρα πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ο Μαλεζάς έκανε το λάθος και τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Μπάλαμπαν ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και στο 73', Πανιώνιος - ΠΑΟΚ 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα στο γκολ, αλλά το στήσιμο του Πανιωνίου έβαζε τέλος στις όποιες προσπάθειες των φιλοξενούμενων. Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε η αποβολή του Τσιρίλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 87' με τον δικέφαλο να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Μέχρι και το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία και ο Πανιώνιος αναδείχτηκε νικητής σε ένα ματς που ίσως κρίνει πολλά στη μάχη για την παραμονή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport 24


Τελευταίες Ειδήσεις