Logo

Zάκυνθος: Υπό έλεγχο δύο πυρκαγιές σε Ορθωνιές και Έξω Χώρα [βίντεο+φωτο]



 
 

Δυο φωτιές εκδηλώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε δασικές εκτάσεις στη  θέση Σπηλιώτισσα στις Ορθονιές και στην Έξω Χώρα Ζάκυνθο.

Γύρω στις 23:00 της Πέμπτης τέθηκαν υπό έλεγχο οι δύο φωτιές που ξέσπασαν την ώρα που σε όλο το νησί  έπνεαν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι δυσκολεύοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, η άμεση επέμβαση των οποίων γλίτωσε την περιοχή των ορεινών, από το χειρότερο σενάριο.

Όπως αναφέρει το imerazante.gr, επικαλούμενο πληροφορίες, η φωτιά ων Ορθονιών ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ που λόγω των θυελλωδών ανέμων έπεσε στο έδαφος. Στο μεταξύ, χωρίς νερό παραμένουν εδώ και αρκετές ημέρες περιοχές στην ορεινή Ζάκυνθο μετά την αδιέξοδη κατάσταση με τη ΔΕΥΑΖ και τα χρέη προς την εταιρία Volterra, που έχει ως αποτέλεσμα, τη διακοπή στην ηλεκτροδότηση των αντλιοστασίων. Η κατάσταση αυτή με την έλλειψη νερού στην περιοχή των ορεινών, δυσκόλεψε αρκετά το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Στο σημείο βρέθηκαν και συνέδραμαν μέλη της Εθελοντικής Ομάδας της Λιθακιάς. Υδροφόρες γέμιζαν νερό από γεωτρύσεις σε Καταστάρι και Καλλιπάδο και το μετέφεραν στα σημεία που μαίνονταν η πυρκαγιά. Όπως έγινε γνωστό ο Βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης αλλά και η Πολιτική Προστασία της Αντιπεριφέρειας έδωσαν εντολή να ηλεκτροδοτηθούν τα αντλιοστάσια σε ολόκληρη την περιοχή, ώστε να πάει νερό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου έχουν σταλεί στο σημείο υδροφόρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Μουζάκη, στο imerazante.gr, η φωτιά στην Έξω Χώρα, είχε ξεσπάσει από νωρίς το πρωί, όμως κανείς δεν ενημέρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες όπως η ίδια είπε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-4-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις