Logo

Θεσσαλονίκη: Δύο οι νεκροί και τρεις οι τραυματίες από φωτιά στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” [βίντεο+φωτο]



 
 

Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της τραγωδίας μετά την φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Την είδηση του θανάτου του δεύτερου ατόμου έκανε γνωστή ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων.

«Καιγόταν το κεφάλι το, το στήθος του και τα χέρια του. Μπήκε στο χειρουργείο, έμεινε για 3 ώρες.

Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο  Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Σταύρος Τρύφων.

Σύμφωνα με τα όσα πρόλαβε και είπε ο ίδιος ο ασθενής στους γιατρούς, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξεράγη.

Τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Πυροσβεστική.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, είχε ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του, και άλλοι τέσσερις ασθενείς με σοβαρά εγκαύματα από φωτιά που ξέσπασε στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου “Παπανικολάου” στη Θεσσαλονίκη.

Δύο από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι υπόλοιποι  20 νοσηλευόμενοι της κλινικής μεταφέρθηκαν σε άλλη μονάδα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με το seleo.gr  η φωτιά ξεκίνησε στο θάλαμο 206 στον 2ο όροφο του κτηρίου στη μονάδα covid όταν ένας ασθενής άναψε τσιγάρο και ανεφλέγει το παρεχόμενο οξυγόνο.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα. Ο Διαμαντής  Χλωρός, διευθυντής της πνευμονολογικής επιβεβαίωσε ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. “Η φωτιά ξέσπασε σε έναν θάλαμο που νοσηλευόταν ένας ασθενής μόνος του. Δεν ξέρουμε αν την έβαλε ο ασθενής. Χορηγείται οξυγόνο με φιάλες στους ασθενείς. Είμαστε εγκλωβισμένοι, αδυνατούμε να βγούμε από τους χώρους που είμαστε τώρα” τόνισε.

“Το κτίριο είναι παλιό και δεν έχει γίνει καμία βελτίωση, αν εξαιρέσουμε κάποια τμήματα λόγω ιδιωτικών χορηγιών” σημείωσε.

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μ. Γκάγκα.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις