Logo

Γιάννης Σκαφτούρος: Μαφιόζικη εκτέλεση με καλάσνικοφ στα Σκούρτα Βοιωτίας [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένα συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε στις 12:10 της Δευτέρας του Πάσχα στα Σκούρτα Βοιωτίας με θύμα τον Γιάννη Σκαφτούρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαφιόζικη επίθεση στον γνωστό άνθρωπο της νύχτας, ο οποίος είχε απασχολήσει κατ' επανάληψη τις ελληνικές αρχές, έλαβε χώρα στο εξοχικό του. 

Οι δράστες, που  ήταν τέσσερις, κατά μία εκδοχή πέρασαν εποχούμενοι σε μηχανές από την αυλή του σπιτιού  του 53χρονου στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια και  τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ.

Κατά μία δεύτερη εκδοχή οι εκτελεστές άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή,  μέσα στην οποία βρίσκονταν ο Γιάννης Σκαφτούρος και τουλάχιστον άλλα 10 πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι του και άρχισαν να πυροβολούν. Όπως λέγεται ο Γιάννης Σκαφτούρος άρπαξε το όπλο του και ανταπέδωσε τα πυρά των δραστών, αλλά γρήγορα έπεσε νεκρός. 

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος και άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό. Οι δράστες αμέσως μετά την εκτέλεση εξαφανίστηκαν.

Από τα πυρά των εκτελεστών τραυματίστηκαν και δύο συγγενικά πρόσωπα του Γιάννη Σκαφτούρου, η 22χρονη κόρη του και ένας 45χρονος άνδρας, που λέγεται ότι είναι ο συμπέθερος του. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι  αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει πάνω από 15  κάλυκες από καλάσνικοφ,  αλλά και έναν κάλυκα των 9 χιλιοστών.ενώ στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το όνομα του Γιάννη Σκαφτούρου άρχισε να ακούγεται στον κόσμο της νύχτας και της παρανομίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και γρήγορα συνδέθηκε με μία εκδοχή αυτού που αποκλήθηκε ως Greek Mafia.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος,  ειδικότερα, φερόταν να εμπλέκεται μεταξύ άλλων σε υποθέσεις απαγωγών, συμβολαίων θανάτων, ανατινάξεων, εκβιασμών κ.α. Ανάμεσα στις υπόθέσεις που ενεπλακη ήταν και αυτή της απαγωγής του  εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Στον κόσμο της νύχτας ήταν γνωστός και με το παρατσούκλι "Θείος Τζο". Οι αρχές θεωρούσαν ότι ήταν το "δεξί χέρι" του Βασίλη Στεφανάκου - δολοφονήθηκε το 2018 στο Χαϊδάρι - καθώς και ότι ήταν στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού. 

Η αποφυλάκιση και η απόπειρα δολοφονίας του στο Κ.Κ. Κορυδαλλού

Ο πρώην βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος είχε αποφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2018 με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του σε οικείο  αστυνομικό τμήμα.

Η  απόλυσή του από τις φυλακές κατέστη δυνατή μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδίκασε σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και της δολοφονίας Γούσιου. Το δικαστήριο του πρώτου βαθμού τον είχε καταδικάσει σε δις ισόβια, ενώ το δευτεροβάθμιο δικαστήριο  τον έκρινε ένοχο μόνο για το αδίκημα της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης,και του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών, ποινή την οποία είχε ήδη εκτίσει 

Από την αποφυλάκισή του και μετά ο τόπος διαμονής του ήταν κυρίως το εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα. 

Λίγους μήνες πριν την αποφυλάκισή του και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2018, ενώ ήταν κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, έγινε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του. Όπως είχε γίνει τότε γνωστό, μέλη της αλβανικής Μαφίας των φυλακών και δύο ακόμη συγκρατούμενοί του, τον είχαν μαχαιρώσει στον γλουτό.

Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί, κατά τη διάρκεια τυχαίου ελέγχου αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πιστόλι το οποίο κατείχε παράνομα, ασύρματο ο οποίος ήταν συντονισμένος σε συχνότητες της Ελληνικής Αστυνομίας, σφαίρες και μαχαίρι.

Δείτε φωτογραφίες έξω από το σπίτι του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα, αμέσως μετά τη δολοφονία

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 25-4-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις