Logo

Δ. Βερβεσός: Οι πολίτες θα εκπροσωπηθούν δωρεάν στη δικαστική μάχη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής [βίντεο]



 
 

Οι καταναλωτές θα εκπροσωπηθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από τους δικηγορικούς συλλόγους που ετοιμάζουν να καταθέσουν συντονισμένα προσφυγές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος και για αυτό το λόγο  τους κάλεσε να υποβάλουν τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις.

Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στο OPEN ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Δημήτρης Βερβεσός, υπογραμμίζοντας ότι η ρήτρα έγινε μονομερώς και στηρίχθηκε για την επιβολή της σε μία υπουργική απόφαση του 2013, ενώ το 2019 εκδόθηκε Οδηγία της Ε.Ε. που εδώ και τρία χρόνια δεν έχει ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο.

Επίσης, ανέφερε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 28 Απριλίου θα διοργανωθεί διαδικτυακή εκδήλωση στις 5 το απόγευμα με θέμα: «Ρήτρες αναπροσαρμογής σε συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας: Τα νομικά ζητήματα και η συμβατότητά τους ή μη με τους Γενικούς Όρους Συναλλαγών».

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

Γεώργιος Δέλλιος, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ

Γεώργιος Μεντής, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ

Αντώνιος Μεταξάς, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ

Γεώργιος Καλογεράκης, ΜΔΕ Αστικού Δικαίου (ΕΚΠΑ)/Ενέργειας (ΠΑΠΕΙ)

Βίκτωρας Τσιαφούτης, ΜΔΕ Εμπορικού Δικαίου (ΔΠΘ), νομικός σύμβουλος ΕΚΠΟΙΖΩ

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Προέδρος της Ολομέλειας Δημήτρης Βερβεσός.

Την εκδήλωση θα συντονίζει ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Φινοκαλιώτης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα συλλογική αγωγή κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής ρεύματος θα καταθέσει στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ), όπως ανέφερε στο OPEN ο δικηγόρος του φορέα, Αλέξης Αλεξόπουλος.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-4-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις