Logo

Έκρηξη στα Γρεβενά: Κατέληξε ο 28χρονος εγκαυματίας



 
 

Κατέληξε σήμερα ο 28χρονος που είχε τραυματιστεί σοβαρά χθες σε έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο στα Γρεβενά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο 28χρονος νοσηλευόταν από χθες διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Εγκαυμάτων του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης οδηγήθηκε στο χειρουργείο και στη συνέχεια παρέμεινε στη Μονάδα Εγκαυμάτων σε καταστολή και με υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Σύμφωνα με τη συντονίστρια Διευθύντρια Πλαστικής Χειρουργικής του Παπανικολάου Σοφία Παπαδοπούλου, ο άτυχος νέος είχε υποστεί καθολικά εγκαύματα έκτασης 95% επιφανείας σώματος ολικού πάχους και βαρύ εισπνευστικό έγκαυμα αεροφόρων οδών.

Πραγματογνώμονες θα ερευνήσουν τα αίτια της έκρηξης

Στο μεταξύ, τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην έκρηξη ανέλαβε το προανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα Γρεβενών. Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκε τετραμελής επιτροπή από πραγματογνώμονες, αποτελούμενη από δύο μηχανολόγους, έναν ηλεκτρολόγο μηχανικό κι έναν χημικό μηχανικό, που μετά από διεξοδική έρευνα θα συντάξει το σχετικό πόρισμα που θα διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών Αντώνη Καλαϊδόπουλο, «το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων θα ξεκινήσει τις έρευνες μόλις η εταιρεία αντλήσει τα νερά που έχουν κατακλύσει το χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και η ακολούθησε η πυρκαγιά».

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανέφεραν στην Πυροσβεστική ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής βρισκόταν εκτός λειτουργίας και γίνονταν συντηρήσεις σε ηλεκτρομηχανολογικά μέρη της εγκατάστασης υπό την επίβλεψη τεχνικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Γρεβενών ανέφερε ότι το δυστύχημα «συνέβη από έκρηξη στον λέβητα της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής», προσθέτοντας ότι η εταιρεία κατασκευής του εργοστασίου, «που είχε την ευθύνη για τη συντήρηση δεν τήρησε τα μέτρα ασφαλείας». Ζήτησε επίσης πλήρη διερεύνηση και «την πραγματική τιμωρία των υπευθύνων».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-5-2022 από directNEWS.gr πηγή:Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις