Logo

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. - Όλοι οι υποψήφιοι



 
 

Σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου ξεκίνησαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων που θα ολοκληρωθούν στις 15 του τρέχοντος μηνός.

Αυτή τη φορά η διεξαγωγή των εκλογών αναμένεται να γίνει σε ήρεμο κλίμα και δεν θα θυμίζει σε τίποτα την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στο πλαίσιο της οποίας έγινε προσφυγή στο Πρωτοδικείο για το διορισμό διοίκησης στη μεγαλύτερη δικαστική Ένωση της χώρας. 

Χριστόφορος Σεβαστίδης vs Μαργαρίτα Στενιώτη

Βασικοί αντίπαλοι στην εκλογική αναμέτρηση ειναι ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕνΔΕ, Χριστόφορος Σεβαστίδης και η ομάδα του,  απέναντι στην πρώην πρόεδρο, Μαργαρίτα Στενιώτη, η οποία ηγείται της ενωμένης πλέον αντιπολίτευσης. 

Ο Χριστόφορος Σεβαστίδης πρόεδρος της ΕνΔε επί έξι χρόνια - επί δύο θητείες με το Ενωτικό προεδρείο και μετά των αποχώρηση των Τ. Λυμπερόπουλου και Ν. Σαλάτα - διεκδικεί ξανά την προεδρία για την επόμενη τριετία. 

Η Μαργαρίτα Στενιώτη, η δεύτερη γυναίκα, μετά τη Βασιλική Θάνου, που διετέλεσε πρόεδρος της ΕνΔε κατέρχεται στην εκλογική "μάχη" έχοντας εξασφαλισει την στήριξη της αντιπολίτευσης στην οποία κυριαρχεί το ενωτικό πνεύμα. 

Υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι επίσης ο Χρήστος Νάστας, Πρόεδρος Εφετών, Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Εφετείου Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτης Π. Βασταρούχας, Ειρηνοδίκης Καλύμνου, υποψήφιος με το Συνδυασμό «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝ.Δ.Ε.».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση που ο  Χρ. Σεβαστίδης, -  έχει κερδίσει 3 εκλογικές αναμετρήσεις και είναι πρόεδρος από το 2016 - αν καταφέρει να επανεκλεγεί θα αποτελέσει τον μακροβιότερο πρόεδρο της δικαστικής Ένωσης

Σύμφωνα με  ανακοίνωση της Ένωσης, οι αρχαιρεσίες ξεκινάνε σήμερα Κυριακή σε όλες τις περιφέρειες των Πρωτοδικείων, εκτός Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία αρχίζει στις 8 η ώρα το πρωί και λήγει στις 3 το απόγευμα.

Την επόμενη Κυριακή 15 Μαΐου 2022 οι αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών για τις περιφέρειες Αθηνών και Πειραιά. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8 η ώρα το πρωί και θα λήξει στις 7 το απόγευμα.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είναι μέλη της Ένωσης και οικονομικά τακτοποιημένοι (κάτι που ισχύει για όλους τους Δικαστές και για τους Εισαγγελείς που παρακρατείται η εισφορά τους από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών) και όσοι Εισαγγελείς υποβάλουν αίτηση εγγραφής στην Ένωση μέχρι και την ημέρα της ψηφοφορίας.

Οι Δόκιμοι Ειρηνοδίκες (απόφαση ΑΔΣ από 29/3/2022) έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν μόνο εφόσον προσκομίσουν πρακτικό ορκωμοσίας. Σε κάθε Πρωτοδικείο ψηφίζουν αυτοί που υπηρετούν στην περιφέρειά του.

Όσοι όμως Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρεθούν σε άλλη περιφέρεια, μπορούν να ψηφίσουν στο Πρωτοδικείο της περιφέρειας αυτής, αφού υπογράψουν δήλωση.

Απαραίτητη είναι η επίδειξη αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας, διαβατηρίου, άδειας κυκλοφορίας ή οποιουδήποτε εγγράφου αποδεικτικού της ταυτότητας του μέλους. Την ίδια ημέρα με τις αρχαιρεσίες στα Δικαστήρια της περιφέρειας, θα γίνουν και οι αρχαιρεσίες για τις Εφετειακές Επιτροπές.

Διαβάστε το εκλογικό έντυπο του Προεδρείου της ΕνΔΕ

Εναλλακτικά διαβάστε εδώ

 

Διαβάστε το εκλογικό φυλλάδιο της "Νέας Πορείας"

Εναλλακτικά διαβάστε εδώ 

Οι υποψήφιοι 

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕνΔΕ ανακηρύχθηκαν για τις αρχαιρεσίες στις 8 και 15 Μαΐου 2022 ως υποψήφιοι οι:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (επιτρέπονται έως και 8 σταυροί)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (επιτρέπονται έως και 3 σταυροί)

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις