Logo

Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος οδηγός που παρέσυρε με πρόθεση και σκότωσε τους ηλικιωμένους [βίντεο+φωτο]



 
 

Το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022), ο 52χρονος οδηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (07.05.2022) στο κέντρο της Μονεμβασιάς. Σημειώνεται ότι πολλοί είναι αυτόπτες μάρτυρες που δηλώνουν ότι ακόμα δε μπορούν να συνέλθουν από το πρωτοφανές έγκλημα μπροστά στα μάτια τους.

Σε λεπτομέρειες γύρω από το αποτρόπαιο έγκλημα αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος της περιοχής Σταύρος Χρηστάκος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.05.2022) στον ΣΚΑΪ. «Ο δράστης μπήκε αντίθετα το βράδυ του Σαββάτου στις 9.45 με μεγάλη ταχύτητα στο μονόδρομο, βγήκε στον δρόμο και χτύπησε ένα παπάκι που δύο συμπολίτες μας» περιγράφει, αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στη Μονεμβασιά.

«Τους έριξε κάτω βάζει τον έναν στο σασί, από κάτω του αυτοκινήτου, τον παρασέρνει τον σέρνει αιμόφυρτο 250 μέτρα περίπου» λέει ο Σταύρος Χρηστάκος, σημειώνοντας ότι ο ηλικιωμένος ήταν εν ζωή και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι φώναζε. Μέσα σε πέντε λεπτά σύμφωνα με την περιγραφή του αντιδημάρχου Μονεμβασιάς, ο 52χρονος οδηγός γύρισε στο σημείο, παρέσυρε και τον δεύτερο ηλικιωμένο, τον οποίο είχαν αφήσει στη θέση του έως ότου έρθει το ασθενοφόρο, φοβούμενοι εσωτερική αιμορραγία.

«Επιστρέφει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τον παρασέρνει – άλλοι λένε ότι τον σημάδεψε, άλλοι λένε ότι τον παράσυρε, δεν τον σημάδεψε. Υπάρχουν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι όπως περνούσε επεδίωξε να περάσει από πάνω του», τόνισε χαρακτηριστικά. Τον δεύτερο τραυματία, που είχε χτυπήσει μόνο στο πόδι τον παρέσυρε για 150 μέτρα και κατέληξε πλέον «σε μια λίμνη αίματος».

«Οι Μονεμβασίτες πήγαν και έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του. Του χτύπαγαν τα τζάμια, του φώναζαν να σταματήσει. Τελικά ένας συμπολίτης μας ασφαλιστής, με αυτοθυσία έβαλε το αυτοκίνητό του μες το δρόμο, έπεσε αυτός επάνω και οι αστυνομικοί έβαλαν το δικό τους όχημα μες τη μέση και κατάφεραν και τον έπιασαν», τόνισε ο κ. Χρηστάκος.

Ο αντιδήμαρχος θεωρεί απίθανο οι δύο ηλικιωμένοι να είχαν προηγούμενα με τον 52χρονο αν και δεν αποκλείει να γνωρίζονταν καθώς η Μονεμβασιά έχει 1.000 κατοίκους. Δεν είχε πέσει ποτέ πάντως στην αντίληψή του κάποιο συμβάν ή περιστατικό με τον δράστη στο παρελθόν.

Κούγιας: «Προσπάθησε να με κλειδώσει μαζί του στο κρατητήριο»

Ο 52χρονος, που φέρεται ως δράστης του σοκαριστικού τροχαίου με θύματα δύο ανθρώπους στη Μονεμβασιά, προσπάθησε να κλειδώσει στο κρατητήριο τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια όταν ο τελευταίος τον επισκέφθηκε με σκοπό να αναλάβει την υπεράσπισή του, μετά από επικοινωνία που είχε μαζί του ο οδηγός του οχήματος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας, αργά το βράδυ της Κυριακής, ο 52χρονος «είναι χτυπημένος παντού, άσχημα πολύ στο πρόσωπο και δε μπορεί να επικοινωνήσει».

«Έκανα και ένα ατόπημα, μπήκα στον προθάλαμο… και πήγε να με κλειδώσει μέσα μαζί του! Να με βάλει μέσα στο κρατητήριο», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο γνωστός ποινικολόγος εξήγησε ότι ο 52χρονος θα εξεταστεί από γιατρούς και σημείωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει, «είναι είναι ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος, δεν έχει πειράξει ούτε κουνούπι στη ζωή του. Δεν παντρεύτηκε, έχει αφιερώσει τη ζωή του στους γονείς του. Έχει πολύ μεγάλη περιουσία. Καλλιεργεί 270 στρέμματα, έχει ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτοδημιούργητος άνθρωπος…».

Ωστόσο, επισήμανε ότι υπάρχει κάποιο ιστορικό (ψυχώσεως) στην οικογένεια απ’ ό,τι ενημερώθηκε. «Η μητέρα του είναι χρόνια διπολική…», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, ο 52χρονος δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει ενώ ούτε οι αστυνομικοί κατάφεραν να του πάρουν απολογία.

«Δυστυχώς δε μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί του. Ήδη με είχαν ειδοποιήσει οι αστυνομικοί ότι είναι εκτός επικοινωνίας. Θέλησα να μπω στο κελί που φυλάσσεται και νομίζω ότι διακινδύνευσα. Σε λίγο θα οδηγηθεί στο ψυχιατρικό νοσοκομείο…. Είναι ένα έγκλημα εκτός λογικής επεξεργασίας. Ξεκίνησε από μια ανθρωποκτονία διπλή εξ αμελείας».

«Εδώ υπάρχουν πολλά ουσιαστικά και νομικά προβλήματα γιατί το πρώτο στάδιο της συμπεριφοράς του, είναι ένα κλασικό ατύχημα, μία ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Το δεύτερο στάδιο όμως, αν είναι αλήθεια αυτά που μου περιέγραψαν οι αστυνομικοί… αν αυτό αφορά έναν άνθρωπο που έχει σώας τας φρένας, αυτό είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-5-2022 από directNEWS.gr πηγή:pelop.gr


Τελευταίες Ειδήσεις