Logo

Αποφυλακίστηκε μετά από 8,5 χρόνια ο πρώην ιερέας των Φαρσάλων - Είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση 3,8 εκ. ευρώ



 
 

Ο 45χρονος πρώην ιερέας των Φαρσάλων αποφυλακίστηκε την Παρασκευή από το Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, που επικαλείται την εφημερίδα «Ελευθερία», ο πρώην ιερωμένος που είχε αποχωρήσει από το δικαστήριο προτού ανακοινωθεί η ποινή του αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει τη φυλάκιση, αναπνέιε πλέον αέρα ελευθερίας.  

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας έκανε δεκτή σχετική αίτηση που υπέβαλε ο συνήγορος του  για συγχώνευση των ποινών, "ανοίγοντας" την πόρτα της φυλακής για τον πρώην ιερέα, ο οποίος, μετά από τόσες καταδικαστικές αποφάσεις και έχοντας.... πληρώσει για τις αμαρτίες του,  απολαμβάνει από το μεσημέρι της Παρασκευής την ελευθερία του. 

Η επιστροφή του ωστόσο στην ιεροσύνη, και ειδικότερα ως ιερέας στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, αυτή μάλλον δεν είναι εφικτή, καθώς έχει καθαιρεθεί από Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για «κανονικό παράπτωμα», παρότι συνεχίζει ακόμη να κυκλοφορεί φορώντας ράσα.

Το χρονικό της υπόθεσης;

Πρόκειται για τον 45χρονο πρώην ιερέα, ο οποίος ως άλλοτε εξουσιοδοτημένος για θέματα συναλλαγών από τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος αλλοιώνοντας μισθολογικές καταστάσεις ιερέων στα Φάρσαλα υπεξαίρεσε 3,8 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο τον περασμένο Μάρτιο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Όπως είναι γνωστό, λίγη ώρα προτού η πρόεδρος του Δικαστηρίου ανακοινώσει την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, ο 45χρονος έχοντας ολοκληρώσει την απολογία του (σ.σ. χωρίς να είναι κρατούμενος) έφυγε από τη δικαστική αίθουσα, με αποτέλεσμα, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Μαρτίου να συλληφθεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στον Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αθηνών στη Λάρισα.

Πρωτόδικα ο 45χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ μετά και την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα καταδικάστηκε με τη μέγιστη ποινή για την κατηγορία της υπεξαίρεσης σε βάρος  Δημοσίου, αυτήν της κάθειρξή 15 ετών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις