Logo

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια τα ξημερώματα στο ΑΠΘ με μολότοφ και χημικά - 4 συλλήψεις, 29 προσαγωγές [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε πειδό μάχης μετατράπηκε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου το campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Λίγο μετά τις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, περίου 60-70 άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών, και συγκεκριμένα, στον χώρο της πρώην κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, οι  αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κατά των ατόμων.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν στους υπόλοιπους χώρους του πανεπιστημίου με επίκεντρο τον αύλειο χώρο μπροστά από το Αστεροσκοπείο με εκτεταμένη ρίψη μολότοφ και ειδικού τύπου εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και απάντηση με χημικά από τις Αρχές.

Στην επιχείρηση συνέδραμε και ο «Αίαντας» της Αστυνομίας, που με ρίψεις του έσβησε κατά τόπους εστίες φωτιών. 

Να σημειωθεί πως στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής σε εξέλιξη ήταν και πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων. Για τον λόγο αυτόν επί ποδός βρίσκονταν από νωρίτερα δυνάμεις της ΕΛΑΣ εντός και εκτός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, οι οποίες και προχώρησαν σε προληπτικές προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σε 4 συλλήψεις και 29 προσαγωγές, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο πλαίσιο αστυνομικών μέτρων που λαμβάνονται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την αποτροπή έκνομων ενεργειών σε χώρο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για την κατασκευή βιβλιοθήκης εντός Α.Π.Θ. και έπειτα από επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, άγνωστα άτομα με καλυμμένα χαρακτηριστικά προσώπου κινήθηκαν από χώρο όπου πραγματοποιούνταν μουσική εκδήλωση εντός του Α.Π.Θ. και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με ρίψεις μολότοφ και άλλων αντικειμένων.

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίσθηκαν, κατά περίπτωση, δικογραφίες για εκκρεμή καταδικαστική απόφαση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Την προανάκριση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 29-5-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις