Logo

Ρόδος: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ - Ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα [φωτο]



 
 

Ισχυρός σεισμός 4,7 βαθμών της κλίμακας  Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:10, της Παρασκευής σε θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ρόδου, ταρακουνώντας όλα τα Δωδεκάνησα..

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αισθητός από τους κατοίκους του νησιού.

Συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση  σημειώθηκε 17 χλμ δυτικά, βορειοδυτικά της Καταβιάς γι’ αυτό και έγινε αισθητός κυρίως στο νότιο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Διαχείρισης Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο in.gr, το επίκεντρο βρίσκεται σε υποθαλάσσιο χώρο δυτικά της Ρόδου, μεταξύ Χάλκης και Καρπάθου, και το εν λόγω ρήγμα έχει διεύθυνση Βορρά προς Νότο.

Ο κ. Λέκκας, πάντως,  εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά στην ακολουθία της σεισμικής δραστηριότητας, εκτιμώντας ότι πρόκειται -πιθανότατα- για τον κύριο σεισμό. \

Ανάλογα και ο  Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος,  έκανε λόγο για μεμονωμένο συμβάν. «Δεν βλέπω να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο» είπε στο in, αναμένοντας κι αυτός μικρή μετασεισμική ακολουθία.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως προς  στιγμήν, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στο νησί της Ρόδου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις