Logo

Σχεδόν υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στον Ασπρόπυργο [βίντεο]



 
 

Σχεδόν υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου με πλαστικά, το οποίο  βρίσκεται επί της οδού Αγίας Σοφίας στον Ασπρόπυργο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να περιορίσουν την φωτιά.

Όπως έγινε γνωστό από την  Πυροσβεστική, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν περαιτέρω και επιτόπου επιχείρησαν 70 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα και 2 κλιμακοφόρα οχήματα, ενώ συνδρομή παρείχαν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές.

Η πυρκαγιά είχε  μεγάλη ένταση, καθώς καίγονταν πλαστικά, ενώ οι καιρικές συνθήκες αλλά και τα εύφλεκτα υλικά δυσκόλεψαν το έργο των δυνάμεων.

Λόγω της φωτιάς η  ατμόσφαιρα στην περιοχή ήταν ιδιαιτέρως αποπνικτική, ωστόσο, το πρωί της Τρίτης καθάρισε. .

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Ερευνάται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξέσπασε από κεραυνό

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, στο σημείο πλέον  αντιμετωπίζονται ουσιαστικά μόνο μικροεστίες καθώς όλη τη νύχτα έγιναν ρίψεις τόνων νερού και ειδικού αφρού και έτσι το πρωί η κατάσταση ήδη ήταν αντιμετωπίσιμη.

Αναμένεται να  πραγματοποιηθούν μετρήσεις της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από ειδικό κλιμάκιο, ωστόσο, από την Πολιτική Προστασία και με τα δεδομένα που τώρα ισχύουν δεν κρίνεται απαραίτητη η λήψη πρόσθετων μέτρων για την ευρύτερη περιοχή.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ η υκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή έχει αποκατασταθεί.

Στο μεταξυ εξετάζεται η  πιθανότητα να ξέσπασε η φωτιά από κεραυνό

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις