Logo

Φρανκ Άτγουντ: Εκτελέστηκε ο ορθόδοξος θανατοποινίτης "Εφραίμ" για τη δολοφονία 8χρονης [βίντεο]



 
 

Με ένεση και μετά από 40 έτη κράτησης εκτελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στις κρατικές φυλακές της Αριζόνα ο 66χρονος θανατοποινίτης , Φρανκ Άτγουντ, ο οποίος είχε βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος και είχε λάβει το όνομα Εφραίμ. 

Στον Φρανκ Άτγουντ είχε επιβληθεί η θανατική ποινή, για την απαγωγή και τη στηγερή δολοφονία ης 8χρονης Βίκι Λιν Χόσκινσον το 1984

Η σορός της ανήλικης είχε βρεθεί στην έρημο, έπειτα από αρκετούς μήνες ερευνών από τότε που δηλώθηκε η εξαφάνισή της, την  μέρα δηλαδή που έφυγε από το σπίτι της στην Τούσον για να στείλει μία κάρτα γενεθλίων.

Ο  "¨Εφραιμ" από τη σύλληψή του μέχρι και την στιγμή της εκτέλεσής του, υποστήριζε πως ήταν  αθώος στην υπόθεση της δολοφονίας της 8χρονης. 

Ήταν ο δεύτερος κρατούμενος της Αριζόνα που θανατώθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την εκτέλεση του Κλάρενς Ντίξον, η πρώτη που έλαβε χώρα από το 2014. Μάλιστα, ήταν ο 39ος θανατοποινίτης που οδηγήθηκε σε εκτέλεση στην πολιτεία της Αριζόνα από το 1992.

Ο Άτγουντ από τη στιγμή της βάφτισής του και μετά επικοινωνούσεε τακτικά με μοναχούς της ελληνορθόδοξης Εκκλησίας. Μία μέρα πριν την εκτέλεσή του, είχε ζητήσει να παρευρίσκονται άνθρωποι της ορθόδοξης εκκλησίας στη διαδικασία, αίτημα που έγινε δεκτό από τη Σωφρονιστική Υπηρεσία Εκτός από τη σύζυγό του, το "παρών" έδωσε και ένας Ελληνορθόδοξος ιερέας που κρατούσε το κεφάλι του με τα χέρια του, όπως είχε ζητήσει ο Άτγουντ.

Το  news247.gr,  επικαλούμενο μάρτυρες, αναφέρει ότι ο Άτγουντ  ευχαρίστησε τον ιερέα που "ήρθες σήμερα και με οδηγείς στην πίστη", ενώ ανάμεσα στα τελευταία του λόγια ήταν: "Προσεύχομαι ο Κύριος να ελεήσει εμένα και όλους".

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ άνοιξε τον δρόμο για την εκτέλεση του το πρωί της Τετάρτης, αφού απέρριψε την τελική έφεση των δικηγόρων του. Η εκτέλεσή του ήρθε μετά από κράτηση σχεδόν 40 ετών στις φυλακές της Αριζόνα.

Οι δικαστές τις τελευταίες εβδομάδες απέρριψαν τις προσπάθειες των δικηγόρων του Άτγουντ να καθυστερήσουν την εκτέλεση. Ο 66χρονος, ισχυριζόταν πως ήταν αθώος στην υπόθεση δολοφονίας της 8χρονης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-6-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις