Logo

Οι δικαστικοί υπάλληλοι ανέστειλαν την αποχή για την καθαριότητα στην Ευελπίδων [φωτο]



 
 

Την αναστολή της αποχής για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούσαν στο Πρωτοδικείο της Ευελπίδων αποφάσισε ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά την προσωρινή λύση που δόθηκε στο πρόβλημα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών, που στοιβάζονταν σε όλους τους χώρους και τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Η αποχή για το ίδιο θέμα ανεστάλη στο Ειρηνοδικείο και την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Αντίθετα οι δικαστικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την αποχή στα περιφερειακά Ειρηνοδικεία της Αττικής όπου το πρόβλημα παραμένει.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΔΥΑ αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι είναι διαχρονικό το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στα Δικαστήρια για να μην υπάρξουν ξανά παρόμοιες συνθήκες υγιεινή.

Επισημαίνει ακόμη στην ίδια ανακοίνωση πως η αναστολή δεν σημαίνει εφησυχασμό και εάν το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υλοποιήσει τις υποσχέσεις του θα υπάρξουν πιο δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δικαίωμα σε ένα ασφαλές για τους δικαστικούς υπαλλήλους, τους δικαστές, τους δικηγόρους αλλά και του πολίτες περιβάλλον.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 21-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις