Logo

Στη φυλακή ο Αμπάρα που κατηγορείται από τους Τούρκους για κατασκοπεία [βίντεο+φωτο]



 
 

Ένας Έλληνας πολίτης, ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, οδηγήθηκιε σε τουρκικές φυλακές, καθώς σύμφωνα με τουρκικα ΜΜΕ κατηγορείται για κατασκοπεία για λογαριασμό της ΕΥΠ. 

Η τουρκική εφημερίδα milliyet, υποστηρίζει ότι οι αρχές της γειτονικής χώρας  διαπίστωσαν ότι ο Αμπάρα “συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των συνόρων της Τουρκίας και τις μετέφερε στην ελληνική υπηρεσία πληροφοριών. Λαμβάνοντας μέτρα, οι αρχές τον συνέλαβαν με την επιχείρηση που οργάνωσαν. Ο Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο με τεθωρακισμένο μετά την ανάκρισή του στο αστυνομικό τμήμα, συνελήφθη και φυλακίστηκε”.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, συνελήφθη σε κοινή επιχείρηση της MIT και της Επαρχιακής Διεύθυνσης Ασφάλειας στο Γκαζιαντέπ.

Όπως ανέφεραν το Σάββατο διπλωματικές πηγές, η εξαφάνιση του Έλληνα πολίτη και εμπόρου χαλιών Μοχάμεντ Αμάρ Αμπάρα, είχε δηλωθεί στην ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα πριν από λίγες εβδομάδες.

Έκτοτε, η ελληνική πρεσβεία είχε επανειλημμένα και μετά επιτάσεως θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές, οι οποίες, όμως, ουδέποτε έδωσαν κάποια απάντηση, πρόσθεταν  οι ίδιες πηγές.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-6-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις