Logo

Ιαπωνία: Πέθανε ο Σίνζο Άμπε μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον του



 
 

Πάλεψε να παραμείνει στη ζωή όμως δεν τα κατάφερε. Είχε διακομιστεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε ενώ εκφωνούσε ομιλία στη Νάρα.

Υπέκυψε στα τραύματά του ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας που δέχθηκε επίθεση από ένοπλο ενώ εκφωνούσε ομιλία ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη των μελών της Γερουσίας μεθαύριο Κυριακή.

Ο Σίνζο Άμπε κατέρρευσε αιμορραγώντας από το στήθος και τον λαιμό.

Ο συντηρητικός πολιτικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς καμία ζωτική ένδειξη, έχοντας υποστεί «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», ένας όρος που χρησιμοποιείται από τις αρχές πριν επιβεβαιωθεί επίσημα ένας θάνατος.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης. Πρόκειται για άνδρα 41 ετών. Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι. Εμφανίζεται να ήταν δυσαρεστημένος με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Ο Άμπε, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, παραιτήθηκε το 2020 επικαλούμενος λόγους υγείας.Τον διαδέχθηκε ο στενός του σύμμαχος του κόμματος Yoshihide Suga, ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Φουμίο Κισίντα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-7-2022 από directNEWS.gr πηγή.efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις