Logo

ΕνΔΕ: Καταγγέλλει μη αναγνώριση της ισοτιμίας της δικαστικής με τις άλλες εξουσίες - Προτείνει τη θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου Δικαιοσύνης [έγγραφο]



 
 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προτείνει τη θεσμοθέτηση Εθνικού Ινστιτούτου Δικαιοσύνης.

Η πρότασή του περιλαμβάνεται σε υπόμνημά του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, όπου επισημαίνει ότι το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης, προτείνεται να αποτελέσει ένα όργανο, το οποίο θα έχει οριζόντια αρμοδιότητα για την καταγραφή των αναγκών των Δικαστηρίων, την υποβολή προτάσεων και το σχεδιασμό των μέτρων, που πρέπει να λαμβάνει η Πολιτεία προς βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Δικαιοσύνης προτείνεται να συγκροτείται από ανώτατους Δικαστές όλων των κλάδων της Δικαιοσύνης, αιρετών εκπρόσωπων των Δικαστικών Ενώσεων, εκπροσώπων των Δικηγορικών Συλλόγων, των Δικαστικών Υπαλλήλων και του αρμοδίου υπουργείου Δικαιοσύνης.

Με αυτή την πρόταση προσήλθε το νέο Δ.Σ. της ΕνΔΕ στις συναντήσεις που είχε με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, όπου ανέδειξε και 6 σημεία αιχμής για τη λειτουργία των δικαστηρίων.

Διαβάστε όλο το υπόμνημα 

 

Εναλλακτικά διαβάστε το υπόμνημα εδώ

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις