Logo

Σάμος: Πτώση ελικοπτέρου που επιχειρούσε στην κατάσβεση της πυρκαγιά -- Δύο νεκροί [βίντεο+φωτο]



 
 

Δυσάρεστες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σάμο, καθώς κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, ένα ελικόπτερο τύπου Mi 8 με τετραμελές πλήρωμα, μισθωμένο από την Ουκρανία, έπεσε στη θάλασσα περιοχή της Πλάκας.6

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά τέσσερα άτομα, ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί χειριστές και ένας Έλληνας σύνδεσμος-μεταφραστής.

Ο Ρουμάνος πιλότος εντοπίστηκε ζωντανός γύρω στις 18:30 και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, Αργότερα εντοπίστηκαν χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους δύο μέλη του πληρώματος.   Οι έρευνες συνεχίστηκανι για τον ντοπισμο του τέταρτου μέλους το οποίο τελικά εντοπίστηκε σώο

Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν τουλάχιστον 7 μποφόρ και στις έρευνες συμμετέχουν τρια πλοία του Λιμενικού, 2 ιδιωτικά σκάφη και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η αρχική ανακοίνωση ανακοίνωση του Λιμενικού ανέφερε τα εξής

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχώρι Σάμου είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Κατά την επιχείρηση αεροπυρόσβεσης, ένα (1) ελικόπτερο τύπου ER-MHY (Mi-8 MTV-1) μισθωμένο από το Πυροσβεστικό Σώμα, με πλήρωμα τεσσάρων (4) ατόμων, εκ των οποίων τρείς (3) αλλοδαποί και ένας (1) ημεδαπός ο οποίος λειτουργούσε ως σύνδεσμος, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Άγιος Μηνάς, πλησίον της παραλίας Πλάκα, Ν.Δ. της Νήσου Σάμος.

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σάμου.

Κατά την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, διεσώθη ένα (1) μέλος του πληρώματος, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και των άλλων τριών (3) μελών.

Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής μονάδας FLAME του ΕΑΑ / meteo.gr, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες στην περιοχή θα παραμείνουν δυσμενείς έως αργά το απόγευμα (18:00-19:00), οπότε και αναμένουμε πρόσκαιρα να βελτιωθούν.

Η βελτίωση αυτή θα χαρακτηριστεί από τη σταδιακή ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασική καύσιμης ύλης σε επίπεδα άνω του 10%, στοιχεία που αναμένεται να βοηθήσουν το δύσκολο έργο ελέγχου της φωτιάς.

Ωστόσο, οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών και έως τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης ( 13/07 21:00 με 14/07 12:00) φτάνοντας σε εντάσεις τα 7-8 μποφόρ.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-7-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις