Logo

Ρέθυμνο: Δύο πύρινα μέτωπα - Εκκενώθηκε το χωριό Μέλαμπες [βίντεο]



 
 

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί, από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο νομός Ρεθύμνου καθώς φωτιά ξέσπασε στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, ενώ το απόγευμα, νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χωριό Ροδάκινο.

Στο πρώτο μέτωπο που ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση και πέρασε στην Ορνέ καττευθύνθηκε προς το χωριό Μέλαμπεςκαι εστάλη μήνυμα από το 112 για την εκκένωσή του.

Στις εστίες της φωτιάς επιχειρούν 78 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων, 25 οχήματα, 4 ελικόπτερα ενώ την κατάσταση την κάνει ακόμη πιο δύσκολη οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά σε Ορνέ και Κρύα Βρύση είναι ανεξέλεγκτη, είπε ο δήμαρχος Μέλαμπες Γιάννης Ταταράκης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και πλήθους εθελοντών να είναι δυσχερές λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο νοσοκομείο με δύσπνοια ηλικιωμένη – Τραυματίας πυροσβέστης

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, δύο άτομα κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει αδιάκοπα από το πρωί μεγάλες εκτάσεις γης.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έναν πυροσβέστη καθώς και μία ηλικιωμένη γυναίκα οι οποίοι παρελήφθησαν από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρεται να έχει ελαφρά τραύματα στο χέρι και έπειτα από την ιατρική φροντίδα και την ακτινογραφία στην οποία υποβλήθηκε, αποχώρησε. Ωστόσο, η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα και δύσπνοια στο Κέντρο Υγείας όπου οι ιατροί έκριναν ως απολύτως αναγκαία τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο του Ρεθύμνου όπου θα συνεχίσει τη νοσηλεία της.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-7-2022 από directNEWS.gr  πηγή: cretalive.gr


Τελευταίες Ειδήσεις