Logo

Κρήτη: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο



 
 

Βελτιωμένη φαίνεται να είναι από το πρωί του Σαββάτου η εικόνα της φωτιάς στο νότιο Ρέθυμνο.

Οι πυροσβέστες, οι οποίοι πλέον επιχειρούν σχεδόν 24 ώρες για την κατάσβεση των τεράσιων πυρκαγικών, έδωσαν ολυνύχτια μάχη με τις φλόγες.

Όπως λένε οι πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες το πύρινο μέτωπο φθάνει μέχρι και την Αγία Γαλήνη.

Με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν, με συνεχείς ρίψεις νερού για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων, πέντε εναέρια μέσα μετά και από εκείνα που έφθασαν στην Κρήτη  το απόγευμα της Παρασκευής από την Καλαμάτα και την Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, μιλώντας στο cretapost.gr, ανέφερε: «Σήμερα περιμένουμε ακόμα δύο ελικόπτερα. Συνολικά σήμερα θα επιχειρούν έξι και ελπίζουμε πολύ σύντομα να λήξει η περιπέτεια μας και να επιστρέψουν όλοι οι κάτοικοι ασφαλείς στα σπίτια τους».

Στις φωτογραφίες του cretapost, διακρίνεται ξεκάθαρα η στιγμή που οι πυροσβέστες μέσα από τα ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει από το πρωί της Παρασκευής στο νότιο Ρέθυμνο.

Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Σύμφωνα με το cretapost.gr, πέρασαν εξαιρετικά δύσκολες ώρες οι κάτοικοι στις περιοχές Ορνέ, Κρύα Βρύση, Άγιος Βασίλειος, καθώς και στο Ροδάκινο, αφού τα πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται. Το μέτωπο που απασχολεί περισσότερο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και στο οποίο επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος της επιχείρησης, αφορά την πρώτη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερα χωριά έχουν εκκενωθεί μέχρι στιγμής και συγκεκριμένα ο Ορνές, οι Μέλαμπες, η Κρύα Βρύση και τα Σαχτούρια με εντολή που δόθηκε από τον δήμαρχο, Γιάννη Ταταράκη, και τους υπεύθυνους από την πλευρά της Πολιτικής Προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά πέρασε πλέον από τα σημεία αυτά. Οι κάτοικοι περιμένουν πλέον εντολή της Πολιτικής Προστασίας, η οποία εξέδωσε το σήμα 112 για την εκκένωση των οικισμών, ώστε να επιστρέψουν ξανά στις περιουσίες τους.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή

fotia-rethymno3

fotia-rethymno2

fotia-rethymno

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 16-7-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις