Logo

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη – Εκκενώνονται το Ντράφι και η Ανθούσα [βίντεο+φωτο]



 
 

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε, την Τρίτη το απόγευμα, σε δασική έκταση κοντά στο Νταού Πεντέλης, η οποία κινείται προς το Ντράφι. Με μήνυματα του το 112 ζητά από τους κατοίκους να εκκενώσουν το Ντράφι προς την κατεύθυνση της Παλλήνης και την Ανθούσα.

Στο σημείο έσπευσαν κι επιχειρούν  22 πυροσβεστικά οχήματα, με 78 πυροσβέστες ενώ ρίψεις νερού από αέρος κάνουν 11 αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν ακόμη, πέντε ομάδες πεζοπόρων και εθελοντές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής εάν κριθεί αναγκαίο τότε θα κινητοποιηθούν και άλλα εναέρια μέσα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Και η πυροσβεστική ανέφερε με ανάρτηση της στο Twitter ότι βρίσκονται σε επιφυλακή όλες οι δυνάμεις της. 

Το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση, μέσω του 112, με την οποία ζητά από όσους βρίσκονται στην Πεντέλη, στη Νέα Πεντέλη, στο Ντράφι, στο Νταού Πεντέλης, στην Καλλιτεχνούπολη και στη Διώνη να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί.

Διακοπή κυκλοφορίας

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων - σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας - .στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-7-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις