Logo

Σπάτα: Αναπάντητα ερωτήματα για τον φρικτό θάνατο Βρετανού από έλικα ελικοπτέρου - Δίωξη στον πιλότο [φωτο]



 
 

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος με ελικόπτερο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του με φρικτό τρόπο ένας νεαρός Βρετανός.

Το αιματηρό συμβάν έλαβε χώρα μετά την προσγείωση του επιβατικού ελικοπτέρου σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. 

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα πρωτόκολλα ασφαλείας και ο 21χρονος βρέθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελισθεί.

Η ποινική ευθύνη με βάση τα έως τώρα στοιχεία βαρύνει τον πιλότο του ελικοπτέρου σε βάρος του οποίου ήδη ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και συνελήφθη. Συνελήφθησαν ακόμα κια δύο τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου στο οποίο είχε προσγειωθεί το ελικόπτερο., Στη συνέχεια αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι μέχρις ότου ολοκληρωθούν  οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα το τραγικό δυστύχημα.

Από τη Μύκονο - Δύο τα ελικόπτερα 

Το ελικόπτερο είχε μισθωθεί από τον 21χρονο και άλλους τρεις Άγγλους φίλους του προκειμένου να μετακινούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών σε νησιά του Αιγαίου.

Τη Δευτέρα το ελικόπτερο ερχόταν από τη Μύκονο και προσγειώθηκε στα Σπάτα. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την προσγείωση σημειώθηκε η τραγωδία. Όπως λένε οι πληροφορίες, τα άλλα τρία άτομα είναι καλά στην υγεία τους, αλλά βρίσκονται σε κατάσταση  σοκ. 

Όπως έγινε γνωστό επρόκειτο για μεγάλη παρέα Βρετανών που ερχόταν από τη Μύκονο, όπου έκαναν τις διακοπές τους, με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα, Ο σχεδιασμός ήταν να προσγειωθούν στα Σπάτα και μετά την αποβίβασή τους να μετακινηθούν προς το  αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν σε σχηματισμό, το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο του πολυχώρου Λώλου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύττερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του 21χρονου που έχασε τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την προσγείωση του Bell 407, οι τέσσερις επιβάτες απομακρύνονταν από το χώρο του ελικοδρομίου για να επιβιβαστούν στα αυτοκίνητα που θα τους μετέφεραν στο αεροδρόμιο «Ελευθεριος Βενιζέλος».

Ο άτυχος 21χρονος από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, χτύπησε στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου που περιστρεφόταν, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα ως τώρα, αναφέρουν ότι ο άτυχος νεαρός πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να τραβήξει «σέλφι» με το κινητό του, όταν διαμελίστηκε.

Το δεύτερο ελικόπτερο, με τους γονείς του 21χρονου Βρετανού ακολουθούσε και δεν είχε ακόμη προσγειωθεί όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Οι δύο χειριστές επικοινώνησαν μετά το δραματικό περιστατικό και ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος, προκειμένου οι γονείς να μην καταρρεύσουν από το σοκ.

Τι είπε για το δυστύχημα ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης είπε για το δυστύχημα: «Την προανάκριση την έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας. Ήταν ένα ελικόπτερο τύπου Bell, τα ελικόπτερα έχουν σε δύο μέρη έλικες, πάνω, που οι έλικες το ανεβάζουν και το κρατούν σε πορεία, και στο πίσω μέρος, που ο έλικας ουσιαστικά ισορροπεί το ελικόπτερο και η ταχύτητα των στροφών είναι πενταπλάσια των στροφών του πάνω έλικα»/ 

«Θέλουμε να δούμε εάν ο πιλότος ενημέρωσε τους επιβάτες για να κατέβουν από το ελικόπτερο. Αυτοί οι έλικες κάνουν περίπου 2 λεπτά από την ώρα που θα σβήσει τον κινητήρα εκτός και εάν πατήσει ένα κουμπί το οποίο τους σταματά στα 50 δευτερόλεπτα. Η πόρτα του ελικοπτέρου δεν έχει ασφάλεια, όποιος θέλει ανοίγει την πόρτα και βγαίνει. Το σημείο που θα σταθεί η προανάκριση είναι στο εάν τους ενημέρωσε ο πιλότος για να κατέβουν όταν σταματήσει ο έλικας και οι κινητήρες. Υπάρχει και η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας που θα ερευνήσουν τι έγινε», πρόσθεσε.

«Σε αυτού του είδους τα ατυχήματα ακολουθείται η διαδικασία που ακολουθείται σε περιπτώσεις ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο. Εάν υπάρχει τραυματισμός, ο πιλότος πάει για την αυτόφωρη διαδικασία, πάει για ανθρωποκτονία από αμέλεια», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Η ταυτότητα της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή

Όπως επισημαίνει το enikos.gr,  η  ταυτότητα της οικογένειας δεν έχει γίνει γνωστή αλλά ήδη τα βρετανικά μέσα ασχολούνται με την τραγωδία. Σύμφωνα με την Sun πρόκειται για μέλη του βρετανικού jet set και οι γονείς είναι εξαιρετικά πλούσιοι. Το ίδιο αναφέρει και η Dailymail.

“Πηγές είπαν ότι το ταξίδι των 115 μιλίων με δύο ελικόπτερα από τις διακοπές τους στη Μύκονο πλήρωσαν 17.700 ευρώ (15.000 βρετανικές λίρες). Και οι λιμουζίνες ήταν σε ετοιμότητα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα για να τους μεταφέρουν κατευθείαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» που περίμενε να τους μεταφέρει από το διεθνές αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας πίσω στην Βρετανία” αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι την προανάκριση  για την υπόθεση έχει αναλάβει το ΑΤ Παιανίας.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-7-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις