Logo

Θάσος: Μαίνεται τη φωτιά στη Σκάλα Ποταμιάς [βίντεο+φωτο]



 
 

Αναζωπυρώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη πυρκαγιά  που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης  στη Θάσο, στην περιοχή της Ποταμιάς.

Αν και το μέτωπο είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο το πρωί της Παρασκευής, εν τέλει αργά το βράδυ φαίνεται πως υπήρξε αναζωπύρωση, η οποία προκάλεσε την έντονη κινητικότητα των Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr,  με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού από  εναέρια μέσα πυρόσβεσης, ωστόσο η αναζωπύρωση της φωτιάς έλαβε μεγάλες διαστάσεις μέσα στη νύχτα.

Η αναζωπύρωση εντοπίστηκε πάνω από τη βόρεια είσοδο του χωριού, στην αρχή της χαράδρας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία κατοίκων και επισκεπτών.

Ευτύχημα είναι ότι στο σημείο δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.Επιχειρούν 185 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης από αέρος επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φωτιά κινείται στην κορυφογραμμή, στα όρια με την καμένη περιοχή.

Ορατές στην Ξάνθη οι φλόγες

Σύμφωνα με το grtimes.gr, η  αναζωπύρωση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα αστραπιαία, με τις φλόγες να γίνονται ορατές από χιλιόμετρα μακριά.

Μάλιστα η ένταση της αναζωπύρωσης ήταν τόσο μεγάλη που οι φλόγες έγιναν – ξανά – ορατές από την Ξάνθη.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καβάλας κινητοποιήθηκε εκ νέου κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποστολή νέου κλιμακίου διασωστών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις