Logo

Σεισμός 4,9 Ρίχτερ «ταρακούνησε» τη Σάμο - Καθησυχαστικός ο Ευθ. Λέκκας, στον κόλπο του Κουσάντασι το επίκεντρο [βίντεο]



 
 

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας,  καθησυχάζει για τη σεισμική δόνηση 4, 9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 06:24 στον θαλάσσιο χώρο 27 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά από το Βαθύ Σάμου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε: «Πρέπει με επιφύλαξη ν«Πρέπει με επιφύλαξη να είναι ο κύριος σεισμός και έχει ακολουθία τριών δονήσεων ως τώρα»..

Τόνισε, μάλιστα πως: «Δεν ξύπνησε η Σάμος αλλά το Κουσάντασι από το σεισμό καθώς πρόκειται για παράλληλο ρήγμα με διαφορετική τεκτονική δομή που έκανε αισθητό το σεισμό στο ανατολικό τμήμα της Σάμου και στον τουρκικό χώρο από την Σμύρνη μέχρι το Κουσάντασι».

Σημειώνεται, ότι το  επίκεντρο του σεισμού, που χαρακτηρίζεται «ασθενής» από το Ινστιτούτο, βρισκόταν 298 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 06:24 το πρωί της Κυριακής και  έγινε αισθητός στη   Σμύρνη, το Αϊδίν και πολλές άλλες πόλεις της Τουρκίας., προκάλεσε πανικό. 

Μέχρι αυτή την ώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα,  έχουν καταγραφεί περισσότεροι από δέκα μετασεισμοί 

Δείτε  βίντεο  με εικόνες από τη Σμύρνη. .

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-8-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις