Logo

Ελαιώνας: Επεισόδια στο καμπ προσφύγων μετά από έφοδο των ΜΑΤ



 
 

Στον προσφυγικό καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα επιχείρησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν τις 5:00 τα  ξημερώματα της Πέμπτης. στο πλαίσιο της προειλημμένης απόφαση να κλείσει η δομή, ώστε να προχωρήσει η ανάπλαση της περιοχής.

Ακολούθησαν επεισόδια με τους άνδρες των ΜΑΤ να αφαιρούν τα οδοφράγματα που είχαν στήσει οι εναπομείναντες πρόσφυγες στις πύλες, ενώ έκαναν και χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης  με τους μετανάστες να πετούν πέτρες.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν ακόμα εκεί ζητούν την παραμονή τους στο καμπ, μέχρι να εξασφαλιστεί στέγη σε διαμερίσματα εντός αστικού ιστού και να μην μεταφερθούν οριστικά σε καμπ της ενδοχώρας. Επίσης ζητούν να ανανεωθούν οι συμβάσεις εργαζόμενων που τους παρείχαν μέχρι πρόσφατα ψυχοκοινωνικές και νομικές υπηρεσίες.

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι μετανάστες αρνούνται να μετακινηθούν από τον Ελαιώνα εξέφρασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

«Δυστυχώς μια μικρή ομάδα μεταναστών και αλληλέγγυων προσπαθεί να δυναμιτίσει την μετακίνηση» αναφέρει σε ανάρτησή του, υπενθυμίζοντας την απόφαση για κλείσιμο της δομής του Ελαιώνα, καθώς προχωρά η αναβάθμιση της περιοχής.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-8-2022 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις