Logo

Μόναχο: "Χρυσή" και η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό [βίντεο+φωτο]



 
 

Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατέκτησε το Σάββατο στο Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα στο Μόναχο η Ελληνίδα αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο, 

Η 20χρονη, που έφερε μία ακόμα μεγάλη επιτυχία για τη χώρα μας, είχε μία υπέροχη εμφάνιση στον τελικό του ακοντισμού.

Μάλιστα, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με μία βολή στα 65,81μ. κατά τη δεύτερη προσπάθειά της, κάνοντας ατομικό ρεκόρ. 

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Αντριάνα Βιλάγκος από τη Σερβία (62.01μ.), ενώ το χάλκινο πήρε η μεγάλη Μπάρμπορα Σποτάκοβα από την Τσεχία με προσπάθεια στα 60 μέτρα και 68 εκατοστά.

Όπως επισημαίνει το ertnews.gr,   η  20χρονη πρωταθλήτρια έδωσε μια τεράστια μάχη για να πάρει την πρώτη θέση στον τελικό.

Ο αγώνας 

Σύμφωνα με το .ertsports.gr, η  Ελληνίδα πρωταθλήτρια ξεκίνησε με μια εξαιρετική βολή στα 60 μέτρα και 82 εκατοστά. Παρ’ ότι η συγκεκριμένη επίδοση την έφερνε στην πρώτη θέση, είπε να την ανεβάσει κατά… πέντε μέτρα. Στην επόμενή της προσπάθεια έστειλε το ακόντια στα 65.81μ., παίρνοντας τεράστια διαφορά από τη δεύτερη. \

Στη συνέχεια παράτησε την τρίτη της βόλη, θέλοντας να ξεκουραστεί. Η τέταρτη ρίψη ήταν η χειρότερή της έως εκείνο το σημείο με 59 μέτρα και 40 εκατοστά. Η πέμπτη ήταν άκυρη ενώ στην έκτη έφτασε το ακόντιο στα 64 μέτρα και 57 εκατοστά, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία μιας και είχε ήδη κατακτήσει το χρυσό.

Οι προσπάθειες της Τζένγκο:

1η: 60.82μ.
2η: 65.81μ.
3η: 
4η: 59.40μ.
5η: Άκυρη
6η: 64.57μ.

Βιογραφικό

Η Τζένγκο γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002. Oι γονείς της είναι Αλβανοί μετανάστες που ήρθαν πριν πολλά χρόνια στη χώρα μας.

Η 20χρονη Τζένγκο είχε εξασφαλίσει πολύ άνετα την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος.

Η νεαρή Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε τον τέλειο αγώνα στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κι έδειξε πως το μέλλον της ανήκει.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-8-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις