Logo

Μακάβριο μυστήριο στα Κουφονήσια: Έρευνα για δύο σορούς στην παραλία Φυκιό



 
 

Το Λιμεναρχείο Νάξου έχει αναλάβει τις έρευνες σχετικά με δύο σορούς που εντοπίστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Κάτω Κουφονίσι από τον Ιταλο καπετάνιο ενός ιστιοφόρου  

Οι δύο σοροί βρέθηκαν στη θάλασσα στην παραλία Φυκιό και ήταν σε προωρημένη σήψη. Πάνω τους υπήρχαν ίχνη από νάιλον, γεγονός που οδηγεί στην εκτίμηση ότι τα δύο πτώματα ήταν μέσα σε σακούλα. 

Άμεσα ο καπετάνιος ενημέρωσε τις Αρχές και το Λιμενικό έσπευσε στο σημείο με πλωτά σκάφη.

Οι λιμενικοί παρέλαβαν τις σορούς και τις παρέδωσαν στο Λιμεναρχείο της Νάξου.

Όπως έχει γίνει γνωστό από το Λιμενικό, η μία σορός ανήκει σε ενήλικα, αλλά δεν έχουν καταλήξει ακόμα οι ερευνητές αν πρόκειται για άνδρα ή γυναίκα, ενώ η δεύτερη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή σε ζώο.

Σύμφωνα με το Naxospress.gr, συγκεκριμένα οστά (π.χ. λεκάνη ή κνήμη) μέσα από τη διαδικασία της νεκροψίας – νεκροτομής που θα διεξαχθεί στον Πειραιά θα δώσουν ασφαλέστερες απαντήσεις.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν από το Λιμεναρχείο Νάξου και από τις Ιατροδικαστικές αρχές, οι απαραίτητες διεργασίες, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο και να ξεκαθαριστεί τι κρύβεται πίσω από το μακάβριο εύρημα.

Το Naxospress αναφέρει ότι δεν αποκλείεται οι σοροί να συνδέονται με το ναυάγιο της 22ης Δεκεμβρίου του 2021, που είχε συμβεί στα ανοιχτά της Φολεγάνδρου. Για αυτό το ναυάγιο δεν ξεκαθαρίστηκε ουδέποτε ο αριθμός των αγνοουμένων και μέχρι τον Φεβρουάριο είχαν βρεθεί δεκαπέντε (15) σοροί σε προχωρημένη σήψη σε Νάξο – Ηρακλειά – Πάρο – Σίκινο – Καρδιώτισσα και Φολέγανδρο. Στην περιοχή της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων έχουν βρεθεί συνολικά επτά σοροί.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι σοροί βρέθηκαν μέσα σε σακούλα κάνει το συγκεκριμένο σενάριο λιγότερο πιθανό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-8-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις