Logo

Έκρηξη από προπάνιο σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας - Ένας σοβαρά τραυματίας



 
 

Έκρηξη που οφείλεται πιθανότατα σε φιάλες προπανίου σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε ισόγειο καταστήματος πενταώροφου κτηρίου, επί της οδού Αχαρνών 210, στο κέντρο της Αθήνας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε είναι υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ΕΚΑΒ έχει παραλάβει έναν σοβαρά τραυματία και τον μεταφέρει στο ΚΑΤ.

Στο σημείο έσπευσαν 36 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., το Ε.Κ.Α.Β., η Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η ΔΕΣΦΑ Α.Ε.

Εξαιτίας των συνεχών εκρήξεων αλλά και του γεγονότος ότι πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή, η φωτιά μεταδόθηκε γρήγορα από τις τέντες, από τον έναν όροφο στον άλλον, του πενταώροφου κτηρίου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπήρχαν συνεχείς εκρήξεις, ενώ ταυτόχρονα οι δυνάμεις της προχώρησαν στη διάσωση και τον απεγκλωβισμό άλλων τριών ατόμων. Η Πυροσβεστική έκανε λόγο για μία δύσκολη επιχείρηση, καθώς τα υλικά που υπάρχουν στο κατάστημα προκαλούσαν συχνές εκρήξεις. 

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αχαρνών, από το ύψος της Νιόβης έως και την Αγίου Μελετίου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τα αίτια της έκρηξης-πυρκαγιάς διερευνώνται από το ανακριτικό γραφείο του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-9-2022 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική


Τελευταίες Ειδήσεις