Logo

Κρήτη: Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο νότια της Ζάκρου [φωτο]



 
 

Σεισμική δόνηυση μεγέθους  5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:00  το πρω το Σαββάτουί ανοιχτά της Κρήτης και συγκεκριμένα 30 χ΄,/ νότια της Ζάκρου, χωρίς να προκληθούν ζημιές.

\Καθησυχαστικός ήταν ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα, στις 07:13 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμό  μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσιο χώρο στα ανοικτά της Κρήτης.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 30 χλμ. νότια – νοτιοανατολικά της πόλης της Ζάκρου, στον νομό Λασιθίου.

Το εστιακό βάθος της δόνησης, εκτιμάται στα 4,7 χιλιόμετρα.

Μετασεισμός του μεγάλου σεισμό 

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην ΕΡΤ,  εμφανίστηκε καθησυχαστικός, σημειώνοντας ότι πρόκειται για σεισμό σε θαλάσσιο χώρο αρκετά μακριά από την Ιεράπετρα. Σημείωσε επιπλέον ότι επί του παρόντος, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

Παράλληλα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «ουσιαστικά μπορεί να πει κανείς πως είναι μετασεισμός του μεγάλου σεισμού που έγινε πριν από μήνες στη νοτιοανατολική Κρήτη πάλι στον ίδιο χώρο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνδέεται με τον σεισμό στη Σάμο.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

Ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ,  υπογράμμισε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από το σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στις περιοχές της νοτιοανατολικής Κρήτης όπου βρισκόταν και το επίκεντρο,

Τόνισε, επίσης, ότι ο σεισμός ήταν αισθητός και κατέληξε λέγοντας πως:  «πάντα υπάρχει μια ανησυχία στους κατοίκους, αλλά η αλήθεια είναι πως έχουμε συνηθίσει».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-9-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις