Logo

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στην Ταϊβάν: Καταρρεύσεις δρόμων και κτηρίων -Μπαράζ μετασεισμών [βίντεο+φωτο]



 
 

Η γη δεν έχει σταματήσει να τρέμει στην Ταϊβάν από τη στιγμή που ο εγκέλαδος... χτύπησε τη χώρα  με έναν σεισμό της τάξεως των 6,9 Ρίχτερ/

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου από τη στιγμή του σεισμού και τις συνέπειές του είναι συγκλονιστικές . Διαλυμένες μεγάλες γέφυρες, κτήρια που έχουν πέσει σαν... τραπουλόχαρτα, ή έχουν λάβει μεγάλη κλήση και τρένα που κινούνται σαν παιδικά παιχνίδια. .

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τους σιδηροδρόμους της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι τρία βαγόνια τρένου  εκτροχιάστηκαν στον σταθμό Ντόνγκλι, στην ανατολικό τμήμα της χώρας, όταν κατέρρευσε μέρος του στεγάστρου της πλατφόρμας. Οι περίπου 20 επιβάτες που βρίσκονταν στα βαγόνια απομακρύνθηκαν.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, με τα κτήρια να κουνιούνται και στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Το κέντρο σεισμικών δικτύων της Κίνας από την πλευρά του επεσήμανε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός στις παράκτιες περιοχές της χώρας, κυρίως στη Φουζιάν, τη Γκουανγκντόνγκ, τη Ζιανγκσού και τη Σανγκάη.

Το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο (USGS) δίνει το μέγεθος της σεισμικής δόνησης στα 6,9 Ρίχτερ, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία της Ταϊβάν στα  6,8 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία της Ταϊβάν το επίκεντρο είναι 42 χιλιόμετρα νότια της Ταϊτούνγκ, η οποία βρίσκεται στα νότια του νησιού.

Μετά τον σεισμό εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι. Οι αρχές της Ταϊβάν δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.

Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο, τα κύματα του τσουνάμι ενδέχεται να φτάσουν σε απόσταση 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας επίσης εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ύψους 1 μέτρου σε μέρος της νομαρχίας της Οκινάουα.

Νωρίτερα σήμερα το USGS είχε ανακοινώσει ότι σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε το Σάββατο το βράδυ τις ανατολικές ακτές της Ταϊβάν. Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 21:30 (τοπική ώρα, 16:30 ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου και είχε επίκεντρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ταϊτούνγκ..

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η  Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο που ενώνονται δύο τεκτονικές πλάκες.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σεισμό στο νότιο τμήμα της χώρας το 2016, ενώ άλλη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 2.400 ανθρώπων το 1999.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις