Logo

Αυτές είναι οι νέες διοικήσεις στα Δικαστήρια και στις Εισαγγελίες



 
 

Νέες διοικήσεις έχουν από χθες το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών στο πλαίσιο του κεκτημένου του αυτοδιοίκητου, τα μεγάλα Δικαστήρια και οι μεγάλες Εισαγγελίες της χώρας

Τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τις νέες διοικήσεις, τα οποία  ψηφίστηκαν από τους δικαστές και τους εισαγγελείς που υπηρετούν στα μεγάλα δικαστήρια και τις μεγάλες εισαγγελίες της χώρας, θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Οκτωβρίου.

Με βάση τα αποτελέσματα της κάλπης οι νέες διοικήσεις είναι οι εξής: 

Αθήνα

-Εφετείο Αθήνας: Νέος προϊστάμενος εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών Δημητρης Οικονόμου επικρατώντας του Αθανάσιου Δαβέττα. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης ελεξέγησαν οι εφέτες Παπαδημητροπουλου και Μπετσικωκου. Ο κ. Οικονόμου αναλαμβάνει καθήκοντα μετά τη λήξη της θητείας της Τριανταφύλλης Δρακοπούλου.

-Εισαγγελία Εφετών Αθήνας: Προϊσταμένη εξελέγη  εκ νέου η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ, επικρατώντας με 68 ψήφους του εισαγγελέα Εφετών Κων/νου Τζαβέλα που πήρε 24 ψήφους. Η κα Γκανέ επανεξελέγη καθώς έχει  μακρά εμπειρία της στο χώρο της Δικαιοσύνης και  παρέμεινε δημοφιλής μεταξύ των συναδέλφων της καθώς είχε  εξαιρετική συνεργασία μαζί τους.

-Πρωτοδικείο Αθήνας: Νέος προϊστάμενος εξελέγη  ο Χριστόφορος Λινός, γιος του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινού. Πρόκειται, όπως λένε συνάδελφοί του για δικαστή με κύρος και ουδέρκεια, ο οποίος έχει διακριθεί τα έτη που υπηρετεί την Δικαιοσύνη. .. Ο κ.Λινός διαδέχεται την Σοφία Φούρλαρη, που διοίκησε την τελευταία διετία το δικαστήριο και επικράτησε των Σωτήρη Τσουβαλά και Γλυκερίας Ιωαννίδου. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγησαν οι Νικόλαος Nτόβας και Νίκη Ρεβύθη.

-Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας: Νέος προιστάμενος εξελέγη ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η εκλογή του ήταν πανηγυρική, καθώς έλαβε  100 ψήφους έναντι 5 της συναδέλφου του Αικατερίνης Τσιρώνη. Ο κ. Ελευθεριάνος διετέλεσε επί χρόνια  στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής στην υπηρεσία ποινικής δίωξης της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας. Θα διαδεχτεί την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που είχε μία εξαιρετικά επιτυχημένη διετία στην διεύθυνση της Εισαγγελίας.

Θεσσαλονίκη

-Εφετείο Θεσσαλονίκης: Η  πρόεδρος Εφετών Σοφία Μαντζακίδου  εξελέγη με 55 ψήφους στη θέση της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου, ενώ αναπληρώτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Κυριαζή η οποία συγκέντρωσε 8  ψήφους.Μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου εξελέγησαν οι πρόεδροι Νικόλαος Βώκας και Μαρία Τσιρωνίδου, με 58 και 47 ψήφους αντίστοιχα.

-Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης:  Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης  εξελέγη με 49 ψήφους ο Πέτρος Αλικάκος. Ως μέλη του ίδιου συμβουλίου εξελέγησαν οι πρωτοδίκες Ιωάννης Αγγελόπουλος και Δέσποινα Σκαρλάτου, με 89 και 85 ψήφους αντίστοιχα.

- Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης: Νέος  προϊστάμενος εξελέγη ο εισαγγελέας Δημήτρης Σμυρνής, με 19 ψήφους ενώ η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα έλαβε 15 ψήφους. Ο κ. Σμυρνής αναλαμβάνει υπηρεσία στη θέση του απερχόμενου προϊστάμενου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

-Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης: Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Ειρηνοδικείου εξελέγη με 40 ψήφους η ειρηνοδίκης Ευδοκία Σελησίου,  ενώ ως αναπληρώτρια εξελέγη η ειρηνοδίκης Ευαγγελία Μαυρίδου- Καπουρτζούδη. Η κάλπη ανέδειξε ως μέλη του ίδιου συμβουλίου τους ειρηνοδίκες Τριανταφυλλιά Μπακαλοπούλου και Δήμητρα Κόμναρη, με 41 και 39 ψήφους αντίστοιχα.

-Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης: Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείο Θεσσαλονίκης εξελέγη η Σαπφώ Στάθη με 22 ψήφους. Ως μέλη του συμβουλίου εξελέγησαν ο Εμμανουήλ Μιχελακάκης και η Μαρία Έλληνα, με 23 και 22 ψήφους αντίστοιχα.

 ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-9-2022 από directNEWS.gr

 

 

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις