Logo

Πέθανε ο τραγουδιστής Σταμάτης Κόκοτας [βίντεο+φωτο]



 
 

Στο Ασκληπιείο της Βούλας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ηλικία 85 ετών ο Σταμάτης Κόκοτας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής έδινε μάχη με τον καρκίνο, ωστόσο τα ξημερώματα κατέληξε έπειτα από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του.

Ο  Σταμάτης Κόκοτας γεννήθηκε το 1937 ενώ στα 60's και τα 70's είχε σημαντική παρουσία στην ελληνική δισκογραφία καθώς συνεργάστηκε με σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Γιάννης Σπανός, ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Αντώνης Κατινάρης, ο Χάρης Λυμπερόπουλος, ο Βαγγέλης Πιτσιλαδής, ο Λυκούργος Μαρκέας, ο Ανδρέας Καραγιαννόπουλος κ.ά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο  Σταμάτης Κόκοτας άφησε πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του. Το «Όνειρο απατηλό», το «γιε μου» και το «δελφίνι, δελφινάκι» είναι μερικά από το σπουδαία του τραγούδια.

Το πάθος για το αυτοκίνητο και η συμμετοχή σε αγώνες

Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν ήταν γνωστός μόνο για τγις επιτυχίες του στο λαϊκό τραγούδι και για τις χαρακτηριστικές φαβορίτες του, αλλά και για το πάθος του για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τους αγώνες ταχύτητας στους οποίους συμμετείχε. . 

Ο τραγουδιστής, συγκεκριμένα, είχε λάβει μέρος σε αγώνες ταχύτητας στη Ρόδο, στην Κέρκυρα, στο Τατόι και στη Νέα Σμύρνη.

Στις πρώτες του προσπάθεις όχι μόνο δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο αλλά είχε και ατυχήματα, όπως συνέβη στη Ρόδο το 1968. Συγκεκριμένα, τότε ο  Στάματης Κόκοτας ως άπειρος  οδηγός πίεσε περισσότερο τη λευκή Jaguar E TYPE, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να χτύπησε στις προστατευτικές αχυρόμπαλες, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί.

Τελικά η επιμονή του δικαιώθηκε και το 1969 κέρδισε τον αγώνα ταχύτητας στο Τατόι, πίσω από το τιμόνι μίας BMW 2002.

Επίσης, τερμάτισε  4ος στο ράλι της Νέας Σμύρνης το 1971 οδηγώντας την BMW 2002, 

Ακόμα και για όσους δεν γνώριζαν τα αστέρια του μηχανοκίνητου τότε αθλητισμού, η μορφή του Σταμάτη Κόκοτα ήταν γνώριμη με τις τεράστιες χαρακτηριστικές φαβορίτες του.

Η φιλία με τον  Αριστοτέλη Ωνάση και η  Lamborghini 

Ο Σταμάτης Κόκοτας ήταν φίλος με τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση. Ο τελευταίος, μάλιστα, έκανε στον τραγουδιστή δώρο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου, στις αρχές της δεκαετίας του '70, μία πανέμορφη Lamborghini Miura 400 ίππων, του 1969, ένα supercar, από τα κορυφαία αυτοκίνητα που σχεδίασε ποτέ ο Bertone.

Δυστυχώς όμως το καφέ υπεραυτοκίνητο δεν μακροημέρευσε. Το 1972 ο V12 παρουσίασε πρόβλημα, αφαιρέθηκε από τη Miura και στάλθηκε στη Lamborghini για επισκευή. Η Miura αποθηκεύτηκε στο πάρκινγκ του Hilton μέχρι το 2003. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο υπόγειο γκαράζ, όπου και παρέμεινε για άλλα 8 χρόνια. τελικά το 2012 τοποθετήθηκε ξανά ο κινητήρας και η Lamborghini βγήκε σε δημοπρασία. Το αυτοκίνητο έπιασε τις 260.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι περίπου 320.000 ευρώ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 1-10-2022 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις