Logo

Φιλί ή σοκολάτα ;



 
 

kss_14-2-2011H ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έφτασε και ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι μια μέρα σαν τη σημερινή τα φιλιά και η σοκολάτα είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις;

Εκτός απ’ το γεγονός ότι και τα δύο είναι πολύ απολαυστικά και αποτελούν σύμβολα ρομαντισμού, στην πραγματικότητα έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους.

Συνεπαρμένοι από το κλίμα της σημερινής ημέρας, Βρετανοί επιστήμονες διεξήγαγαν μια έρευνα, η οποία έδειξε ότι τόσο η σοκολάτα όσο και τα φιλιά, διεγείρουν το σώμα (και το μυαλό) μας με παρόμοιους τρόπους.

Οι ερευνητές μέτρησαν τα εγκεφαλικά κύματα έξι ζευγαριών την ώρα που φιλιόντουσαν με ανοιχτά μάτια, ενώ ταυτόχρονα είχαν ένα κομμάτι σοκολάτας στο στόμα τους το οποίο έλιωνε.

Αυτό που μέτρησαν ήταν δύο ειδών εγκεφαλικές δραστηριότητες, η μία εκ των οποίων ενεργοποιείται όταν νιώθουμε ήρεμοι και χαλαροί και η άλλη όταν νιώθουμε αγχωμένοι.

Η έρευνα έδειξε ότι τόσο με την πράξη του φιλιού όσο και με την κατανάλωση σοκολάτας, αυξήθηκε στα ζευγάρια η εγκεφαλική δραστηριότητα που ενεργοποιείται με την ηρεμία και τη χαλάρωση.

Από την άλλη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η σοκολάτα μείωνε την εγκεφαλική δραστηριότητα που ενεργοποιείται από το άγχος, σε αρκετά μεγαλύτερο βαθμό απ’ ότι το φιλί, ενώ μάλιστα, σε μερικά ζευγάρια, είχε πιο έντονα αποτελέσματα, τα οποία διήρκησαν περισσότερο απ’ ότι αυτά του φιλιού.

Το συμπέρασμα; Η σοκολάτα είναι πιο διεγερτική από ένα ερωτικό φιλί. Αν ωστόσο τα συνδυάσετε και τα δύο, το αποτέλεσμα θα είναι απλά… ακαταμάχητο!

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις