Logo

Κακοκαιρία «EVA»: Σε εξέλιξη το φαινόμενο - Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ



 
 

Από χθες Σάββατο 5 Νοεμβρίου έφθασε στη χώρα μας η κακοκαιρία «EVA»

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε νέο επικαιροποιημένο έκτακτο  Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα οποία αφορούν στην εξέλιξη της κακοκαιρίας .

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

1. Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (06-11-2022) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, έως και τις απογευματινές ώρες.

2.Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα και από νωρίς το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

«Ξώφαλτσο» πέρασμα από Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Η κακοκαιρία EVA  σήμερα Κυρφιακή βρίσκεται σε εξέλιξη και πολλές περιοχές δεν έχουν ακόμα δει τη μανία της. 

Στο Λερκανοπέδιο της Αττικής άρχισε να βρέχει λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα και κατά τόπους η κεραυνική δραστηριότητα ήταν έντονη. Έως τώρα δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα πέρα από σπάσιμο κλαδιών κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και την Καλλιθέα.

Ένας φοίνικας στην οδό Σωκράτους στο Χαϊδάρι πήρε φωτιά εξαιτίας κεραυνού, ενώ προβλήματα καταγράφηκαν σε φανάρια στην παραλιακή λεωφόρο. Μικρές διακοπές ρεύματος υπήρξαν σε περιοχές όπως το Γαλάτσι.

Από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ήχησε το «112» για τους κατοίκους της Αττικής προκειμένου να είναι προσεκτικοί και να περιορίσουν τις μετακινήσεις.

Θεσσαλονίκη

Η EVA έκανε την εμφάνισή της και στη Θεσσαλονίκη, επίσης, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μήνυμα από το «112» έλαβαν και οι κάτοικοι στην Κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση και σήμερα.

Μηνύηματα από το  «112»

Μηνύματα 112 εστάλησαν αρχικά σε κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, του Νότιου Ιονίου και της Μεσσηνίας. Το Σάββατο το απόγευμα, το μήνυμα για αποφυγή μετακινήσεων ήχησε και στην Πελοπόννησο. Στο μήνυμα γίνεται λόγος για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ του Σαββάτου έως το  απόγευμα της Κυριακής και συνίσταται στους κατοίκους να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

Μήνυμα μέσω του 112 ωστόσο, στάλθηκε και στους κατοίκους της Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες του Σαββάρου έως τις απογευματινές ώρες σήμερα, Κυριακή, (6/11), στην περιοχή τους. Επιπλέον, το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) από τις βραδινές ώρες σήμερα έως τις απογευματινές ώρες αύριο σε Εύβοια. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και ακολουθείτε οδηγίες των Αρχών.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-11-2022 από directNEWS.gr

 

 


Τελευταίες Ειδήσεις