Logo

Μαραθώνιος Αθήνας 2022: Πρώτοi στο Καλλιμάρμαρο οι Χ. Πιτσώλης και Β. Κωνσταντινοπούλου [βίντεο+φωτο]



 
 

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης τερμάτισε πρώτος στο Καλλιμάρμαρο κερδίζοντας τον  39ο αυθεντικό μαραθώνιο. Στις  νυναίκες πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η αθλήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου.

Ειδικότερα, ο τερματισμός του Χαράλαμπου Πιτσώλη  έγινε στις 2 ώρες, 23 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα.

Ο Έλληνας αθλητής διέψευσε τα προγνωστικά και τερμάτισε πρώτος στο “Καλλιμάρμαρο” παίρνοντας τη νίκη με… ανατροπή και προσπέραση εις βάρος του Κωσταντίνου Γκελαούζου στο τελευταίο χιλιόμετρο.

Η αθλήτρια του ΕΑΚ Νεάπολης τερμάτισε πρώτη από τις γυναίκες στο Παναθηναϊκό Στάδιο πετυχαίνοντας μια σπουδαία αλλά και ιστορική νίκη έχοντας και σημαντική διαφορά από τη δεύτερη.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου αναδείχθηκε νικήτρια του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με χρόνο 2:46:01. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 2:50:25 και τρίτη η Ουρανία Ρεμπούλη με 2:50:42.//

Όπως μεταδίδει το ertnews.gr, ο 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιοςτης Αθήνας ξεκίνησε  στις 09:00 της Κυριακής με τη  συμμετοχή εκατοντάδων αθλητών  και τις αρχες να πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος των 42.195 μέτρων του αγώνα, της πιο δημοφιλούς διαδρομής μαραθωνίου στον κόσμο.

Ο 39ος Μαραθώνιος Αθηνών με τις 45.000 συμμετοχές που φέρνει κοντά εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες ξεκίνησε με αφετηρία τον Μαραθώνα και συνεχίζει στη Λεωφόρο Μεσογείων και τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας με τους δρομείς που συμμετέχουν, να καταλήγουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο ενώ στο μεταξύ διεξάγονται ο αγώνας δρόμου 5 χλμ. και ο αγώνας παιδιών 1,2 χλμ.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13/11/22 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις